Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, maart 14, 2010

‘Jonkies’ houden schade beperkt tegen Gemert


Gemert – Desk moest het zondagmiddag tegen koploper Gemert doen met zes invallers. Zo ontbraken Yashin Asrih en Jelle Hakkert wegens schorsing en meldde Stijn Biemans zondagochtend zich af wegens ziekte. Toch begonnen de Kaatsheuvelnaren fris aan de wedstrijd. Rudy Aerts opende bijna de score. Hij zag doelman Van Ommeren te ver voor zijn doel staan en schoot de bal vanaf 30 meter op doel. De bal ging net over. Al snel bleek echter dat Gemert beter was. Na de derde corner op een rij schoot Bas van der Reijken de afvallede bal snoeihard in. Doelman Hoevenaar was kansloos: 1-0. Het was het honderdste doelpunt van de spits van Gemert in de hoofdklasse. Na de voorsprong begonnen de combinaties van de thuisploeg nóg beter te lopen. Vooral op rechts had Niels Vreven (ex-Gemert) zijn handen vol aan de opkomende van Herpen en Falkenstijn. Het mag een wonder heten dat de 2-0 zo lang uitbleef. Desk kreeg in de 21ste minuut nog een kans, maar de kopbal ging net naast het doel van Gemert. Toch was het Ronald van Herpen die de mannen van coach Ruijs, die naar de Topklasse willen, al voor rust op 2-0 zette. Overigens een terechte stand. In de tweede liet DESK zich terugzakken en werd het speelveld kleiner, waardoor de vleugelspelers niet zo gemakkelijk meer doorkwamen. Een tactische zet van Van Loon om ‘niet afgeslacht’ te worden. Ondanks het overwicht van Gemert gaven de ‘jonkies’ van DESK weinig meer weg. Gemert vond de stand prima zo. Een lichtpuntje voor DESK was de terugkeur van de lang geblesseerde Frank Jongbloeds in de 72ste minuut. Gemert drong niet meer aan en DESK was tevreden met de eindstand.

Volgens Mark Klijn, die een goede wedstrijd speelde, zat er niet meer in. “Gemert is een klasse beter”. Gemert aanvoerder Mark van Dijk was het met hem eens: “Voetballend zijn we niet in de problemen gekomen, want er ging weinig dreiging uit van dit DESK. Het komt ons goed uit want we zijn blij met de drie punten. Kees van Loon was ondanks het verlies van zijn ploeg tevreden: “Naar onze mogelijkheden hebben we prima gespeeld. We zijn vooral in de tweede helft als team overeind gebleven”. Van Loon had daarvoor ook zijn ploeg gecomplimenteerd. “We hadden het jongste middenveld van de Hoofdklasse”. Volgens de oefenmeester is Frank Jongbloeds op 80%. “Hij is er negen weken uitgeweest en moet nu speelminuten pakken. Aanstaande donderdagavond moet DESK om 20.00 uur tegen Papendrecht. “Dat is een zes-punten-wedstrijd”.

Opstelling DESK:
Rini Hoevenaar, Mark Klijn, Jorg van der Linden, Rens Wildschut, Niels Vreven, Sjors van Boxtel (Jeffrey knapen 63’), Rudy Aerts, Stefan Sopfi, Frank van Halewijn (Frank Jongbloeds 72’), Jamie Youell (Jorg Snoeren 79’), Maarten Vos.