Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 12, 2010

Verdachte ontkent in drugszaak

BREDA - Humphreij D. (54) uit Kaatsheuvel ontkent dat hij de leider was van een professionele en grootschalige henneporganisatie die in eind 2008 werd opgerold. Hij ziet zichzelf als tussenhandelaar in wiet, zo zei hij donderdag voor de rechtbank in Breda.
D. verscheen voor de rechter samen met zijn vrouw Tamara J. (35). Hij bekent dat hij hennep kocht en verkocht, al was het volgens hem niet zo vaak als het Openbaar Ministerie beweert. De verdachte ontkent dat hij de grote man was achter hennepkwekerijen op elf verschillende plaatsen in Midden-Brabant, op Goeree-Overflakkee en in Vlaanderen.

Mensen die de hennepkwekerijen exploiteerden zeiden dat ze dit deden in opdracht van de inwoner van Kaatsheuvel. Hij betaalde de huur voor hen of kocht panden voor hen aan. D. noemt zulke verhalen "één en al leugens". Volgens hem heeft de politie de exploitanten aangemoedigd om belastend over hem te verklaren om zo de zaak rond te kunnen krijgen.

Porsche
Het stel uit Kaatsheuvel beschikte onder meer over een Porsche, een Landrover en een manege in Esbeek. Tijdens een doorzoeking op 4 november 2008 is bij hen in huis 12.000 euro gevonden. Uit onderzoek is gebleken dat D. in oktober 2004 een contante storting deed van 100.000 euro en dat zijn vrouw een jaar later 125.000 euro op de bank probeerde te zetten. De inwoner van Kaatsheuvel beweert dat hij dit geld verdiende met de handel in paarden en onroerend goed.

De rechtbank in Breda gaat vrijdag verder met de behandeling van de zaak tegen D. en zijn vrouw. In totaal moeten deze maand zeventien verdachten voor de meervoudige kamer verschijnen. Nog eens achttien anderen zullen zich voor de politierechter moeten verantwoorden.