Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 11, 2010

Hoofdverdachte in hennepzaak verklaart ogenschijnlijk openhartig

Kaatsheuvel/ BREDA – De meervoudige kamer in Breda is vandaag begonnen met de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen de hoofdverdachten in een grote hennepzaak. Centrum van de opgerolde wiethandel was volgens het openbaar ministerie een woning aan de Hoge Zandschel in Kaatsheuvel. De 54-jarige bewoner wordt gezien als leider en oprichter van een criminele organisatie.


Hij verklaarde deze ochtend ogenschijnlijk rustig en openhartig over de handel en wandel aan de Hoge Zandschel. De man beschouwt zichzelf als een tussenhandelaar. Regelmatig kreeg hij telefoontjes uit Amsterdam met het verzoek of hij 15 tot 20 kilo hennep kon regelen. Daar kreeg hij naar eigen zeggen 25 tot 50 euro per kilo voor.

Uit getapte telefoongesprekken zou je kunnen opmaken dat het een komen en gaan van leveranciers en afnemers was aan de Hoge Zandschel. De politie gaat uit van 40 leveringen vanaf begin 2008 tot 4 november dat jaar, de dag waarop organisatie werd opgerold. De 54-jarige Kaatsheuvelnaar kan zich slechts twee tot drie afgeronde deals herinneren. Hij beweert dat zijn Amsterdamse klanten de partijen soms afkeurden.

In het huis aan de Hoge Zandschel werd ook hennep gedroogd en geknipt De 35-jarige vrouw des huizes bracht de knippers koffie en broodjes. Volgens haar gebeurde dat niet zo vaak als getuigen beweren. Ze wilde eigenlijk zo weinig mogelijk met de hennep te maken hebben, verklaarde ze tegenover de rechtbank.