Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, maart 11, 2010

Nieuwe gemeenteraad geinstalleerd

Kaatsheuvel - Voor wethouder Jacques Broeders moet het een rare ervaring zijn geweest dat hij voor de achtste keer geïnstalleerd werd en tevens wethouder is. Gemeentebelangen mag dan zeven zetels hebben behaald, toch werd er vanavond slecht een nieuw raadslid beëdigd namelijk Joep Bisselink, de derde uit de Bisselink-generatie. Met het mooto: "Jongeren maken het verschil", begint hij aan de klus. Frank van Wel (23) werd als raadslid van de VVD benoemd. Maar als 21 jarige spande de Loonse Bart van Drunen de kroon. Hij kwam door voorkeurstemmen in de raad.
Volgens burgemeester Wim Luijendijk zijn de verkiezingen in Loon op Zand keurig verlopen. Volgens Luijendijk was de opkomst 5% lager dan vier jaar geleden. "We moeten nadenken over hoe we in de toekomst de burger dichterbij de politiek te brengen", stelde de burgemeester, die ook nog wees op de lagere uitkering van het gemeentefonds. "U zult als raad voor moeilijke keuzes komen staan". Na de installatie was er een geanimeerde bijeenkomst.

Benoemd zijn vanavond:
Gemeentebelangen: Wim Aussems, Joep Bisselink, Jacques Broeders, Loes Heijs, Corry Dijstra en Bertus Kemmeren
Namens Pro 3: Peter Flohr, Rien van Bijstervelt, Eshter van der Donk en Mark Wijtenburg
Namens de VVD: Jacky Smit, Corne van den Dries, Frank van Wel
Namens CDA : Gert-Jan van den Dries, Kees Grootswagers en Mieke Broeders
Namens Lijst Loon op Zand: Jan Brekelmans en Bart van Drunen