Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 12, 2010

In Loon op Zand willen 'jonkies' wel in de gemeenteraad

KAATSHEUVEL De politiek heeft dringend behoefte aan jonge honden. Die roep klinkt al tijden. Maar probeer ze maar eens te vinden. Het werk als gemeenteraadslid wordt toch vooral gedaan door veertigers, vijftigers en zestigers. Maar in de gemeente Loon op Zand kloppen nu toch opeens de ‘jonkies’ aan de deur. Gisteravond werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, en bij de nieuwe lichting zitten opvallend veel jonge politici. Joep Bisselink (Gemeentebelangen) is net 30 jaar, Frank van Wel (VVD) is 23 en de absolute benjamin is de 21-jarige Bart van Drunen, die met maar liefst 268 voorkeursstemmen voor Lijst Loon op Zand in de raad is beland.
De gemiddelde leeftijd van de Loonse raadsleden wordt zo flink omlaag gebracht. Daartegenover staat wel de terugkeer van ‘good old’ Bertus Kemmeren (Gemeentebelangen). Hij maakt op 71-jarige leeftijd zijn comeback in de raad, waarvan hij eerder al zo’n 32 jaar deel uit maakte.
Al met al komt de gemiddelde leeftijd van de raadsleden in Loon op Zand nu uit op 47,7 jaar. Dat moet over vier jaar dus nog lager kunnen.