Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 18, 2010

Koude maar gezellige Nacht van Loon

Loon op Zand - Rond 19 uur druppelen de deelnemers van de 32ste editie van ‘De Nacht van Loon’ bij de Wetering binnen. De meeste lopers zitten te dubben welke kleding ze aan moeten trekken, want het kan wel eens koud worden deze nacht.

De winnaar van vorig jaar bij de dames, de Belgische Marie-Plaule Vandenabeele is er snel uit. Ze heeft gekozen voor warme kleding. Marcelino Sobeczak uit Landgraaf, die de wedstrijd vorig jaar won kiest voor luchtige kleding. Hij wil 140 kilometer in vijftien uur lopen. In de sporthal bereidt de Kaatsheuvelse Jan van Best (57) zich voor. Hij gaat als nieuwkomer voor de Gemeentebokaal. Op het Weteringplein staan de partytenten van de estafettelopers opgesteld. Zo ook die van de leden van de Loonse Rotary-club, die dit jaar loopt voor de Kaatsheuvelse Stichting Halve Zool. Als om 21 uur zeventig wedstrijdlopers en negentig estafettelopers weggeschoten worden staat er een handjevol met publiek langs de kant. “Jammer dat ze meteen de grote ronde ingaan”, zegt speaker Jan Kin. Het publiek denkt er zelfde over: “Er is weinig volk. Jammer voor Ad leermakers die er zoveel werk en tijd insteekt”, zegt Piet Dankers. Ondanks de kou, is het langs het parcours rond na middernacht toch gezellig. Aan de Andromeda staat een grote partytent waar gefeest wordt. “De mannen gaan morgen naar de Amstel Gold Race en wij blijven gezellig hier feesten”, zegt een van de dames. Telkens als er een loper langs komt begint Wim Bruus(61) op zijn doedelzak het nummer ‘Nederland oh Nederland’ te spelen. Een eindje verderop heeft de Waalwijkse Wandelsport Vereniging een verwamde partytent opgezet. Ze vieren verjaardag van het 77 jarige Cees Smits. Als na een koude nacht speaker Jan Kin op zondagochtend de microfoon weer ter hand neemt en drumband Prins Maurits voor de muzikale opluistering zorgt is het gezellig op het zonnige Weteringplein. Na vijftien uur lopen komt bij de mannen Dirk-Jan Nieuwenhuizen uit Waspik en bij de dames Marie-Plaule Vandenabeele als eerste over de finish. Jan van Best wint de begeerde Gemeentebokaal.