Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 18, 2010

OCJ Rosmalen zit DESK op de hielen.

Het gelijkspel van DESK tegen JVC Cuijk (2-) leverde twee verliespunten op. Concurrent OJC Rosmalen won met 3-0.

Kaatsheuvel - De ontmoeting van DESK tegen JVC Cuijk was een aantrekkelijke wedstrijd die vol met spektakel zat. Trainer Kees van Loon had zijn ploeg goed voorbereid. “Meer kan ik niet doen”, zei de oefenmeester voor aanvang. Al snel na de aftrap bleek dat de gasten uit Cuijk meer inhoud hadden en voor een overwinning kwamen. Al in de eerste minuten zag Rini Hoevenaar de inzet van Ahmed el Allach net naast zijn doel gaat. In de 17e minuut kantelde de wedstrijd. Randy Mofmeier van OCJ maakte volgens scheidsrechter De Man een slaande beweging naar zijn directe tegenstander. Hofmeier kon met rood vertrekken. Net voor het halfuur maakte een verdediger van OJVC een overtreding op Maarten Vos. Niels Vreven nam de vrije schop en plaatste de bal precies op het hoofd van Jelle Hakkert die loepzuiver inkopte en de thuisploeg op 1-0 bracht. Maar de gasten bleven aandringen en kregen veel kansen. In de 35ste minuut scoorde Ferdi Akankan door een messcherpe counter vanuit buitenspelpositie de 1-1. Trainer Kees van Loon werd zo boos door de fout van de arbitrage dat hij naar de tribune werd verwezen. Nog geen minuut later kreeg de uitblinkende spits Achmed El Allachi alle ruimte van de DESK- verdedigers en mocht vrij de 2-1 scoren. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Het was niet te zien dat de gasten met tien man speelde. De eerste kans kreeg Sjors van Boxtel, die later gewisseld zou worden voor Stijn Biemans. Zijn inzet werd net overgetikt door doelman Tinus. In de 52ste minuut kopte Jelle Hakkert de bal door. Maarten Vos passeerde de verdedigers en lobte de bal achter doelman Tinus en bracht de stand op 2-2. Toch bleven de gasten met tien man aandringen en hield uitblinker doelman Rini Hoevenaar het gelijke spel vast. In de 61ste minuut kreeg een speler van JVC een bal snoeihard tegen zijn hand geschoten. Scheidsrechter De Man legde de bal op de stip. De strafschop die genomen werd door Dennis van der Pennen werd gestopt door doelman Tinus en de gasten bleven in de wedstrijd. Van Loon bracht Frank Jongbloeds voor Jamie Yoeuell maar ook hij kon het verschil niet maken. Ondanks enkele kleine kansjes voor beide teams floot scheidrechter De Man precies na 90 minuten af. De kwelgeest voor de verdedigers van DESK, Ahmeed El Allachi sprak na afloop over een ‘terechte uitslag’. Trainer Kees van Loon stak echter zijn frustratie over de leiding niet onder stoelen of banken, maar was toch blij met een punt. “Het voelt wel alsof we twee punten verloren hebben”, aldus van Loon die doelde op de gemiste strafschop. Tijdens het gesprekje met de trainer kreeg hij een sms’je dat zijn nieuwe ploeg Taxandria uit Oisterwijk vandaag is gepromoveerd. Dus toch nog een lichtpuntje voor de trainer die volgende week bij Dijkse Boys op de tribune plaats mag nemen.