Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 16, 2010

Vijf jaar cel voor Kaatsheuvelse hennephandelaar

Kaatsheuvel/Breda – Een 54-jarige Kaatsheuvelnaar die volgens justitie de spil was in een hennepnetwerk, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Dat betekent dat de man, die sinds eind vorig jaar op vrije voeten was, terug moet naar de gevangenis.
Zijn 35-jarige vriendin is conform de eis veroordeeld tot 30 maanden cel waarvan 10 voorwaardelijk. Ook zij moet terug naar de gevangenis.

De officier van justitie eiste in maart zes jaar cel tegen de Kaatsheuvelnaar, die vanuit zijn huis aan de Hogezandschel op grote schaal in hennep handelde en het verdiende geld witwaste met de aankoop van onroerend goed en paarden. De rechtbank gaat ervan uit dat zijn partner op de hoogte was van die criminele activiteiten.

De twee werden aangehouden op 4 november 2008. Die dag legde de politie ook beslag op hun woning en hun pas verbouwde manege in Esbeek.