Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, mei 19, 2010

Gemeente Loon op Zand maakt zich op voor een grootscheepse verhuizing.

KAATSHEUVEL – De gemeente Loon op Zand maakt zich op voor een grootscheepse verhuizing. Vanaf maandag 7 juni is het huidige gemeentehuis aan de Markt gesloten. Een groep van een kleine negentig ambtenaren moet dan ver¬huisd zijn naar het gebouw Het Hoefijzer aan de Modelleur 13 in Kaatsheuvel.

Het huidige gemeentehuis gaat plat voor nieuwbouw. Binnen enkele weken moet het gebouw leeg zijn, zodat het nog dit jaar tegen de vlakte kan. Als alles meezit, is het nieuwe gemeentehuis met daaronder een grote parkeerkelder in het najaar van 2012 klaar.

De inwoners zullen niet al te veel merken van de verhuizing van de ambtenaren, zo is de hoop. De gemeentewinkel met al de publieksbalies blijft namelijk wel gevestigd aan de Nieuwe Markt in Kaatsheu¬vel. Nu is daar wel een flinke verbouwing aan de gang. De ingang wordt verplaatst naar de andere kant van de gemeentewinkel. Dat is nodig, nu het Marktplein straks flink op de schop gaat voor de plannen van het Bruisend Dorpshart. Bezoekers moeten tot 28 mei rekening houden met enige overlast door de verbouwing.

Ook op andere plaatsen was en is de gemeente nog druk aan het ver¬bouwen. Het Hoefijzer moet 7 juni klaar zijn voor de komst van de kleine negentig ambtenaren. Verder is het gebouw De Westkant in Kaatsheuvel aangepakt. Daar gaan de gemeenteraad en commissies straks vergaderen.

Eind deze week is het laatste huwelijk in het ‘oude gemeentehuis. Nu deze trouwplek vervalt, heeft de gemeente twee alternatieve huwelijkslocaties aangewezen: De Venloene in Loon op Zand en voor de gratis huwelijken De Westkant in Kaatsheuvel.

1 Comments:

Blogger roofvogel said...

Raken we eindelijk van de grootste stompzinnige betonblok in onze gemeente af Met "dank" aan oud burgemeester van Erp !!

19 mei, 2010  

Een reactie posten

<< Home