Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, mei 13, 2010

Overlevende vliegramp is Tilburgs jongetje

TILBURG - De enige overlevende van de vliegramp in Libië is naar alle waarschijnlijkheid de 9-jarige Ruben van Assouw uit Tilburg. Dat heeft zijn oma An van de Sande tegenover het Brabants Dagblad bevestigd. Ruben is samen met zijn broer Enzo (11), moeder Trudy (41) en vader Patrick (40) op safari in Zuid-Afrika geweest om de koperen bruiloft van het echtpaar Van Assouw-Van de Sande te vieren.

Een oom en tante van Ruben worden zo snel mogelijk met een regeringsvliegtuig naar Libië overgebracht. Mevrouw Van de Sande kreeg 's avonds langs officiële weg te horen dat het jongetje in een Libisch ziekenhuis de naam 'Ruben' heeft laten vallen. "Daarover hebben we een telefoontje gekregen. We zijn heel de dag op vliegveld Zaventem bij Brussel geweest. Zelf heb ik de televisiebeelden uit het ziekenhuis daarom nog niet gezien. Familieleden wel, maar het is moeilijk om voor de volle honderd procent zeker te zijn dat het echt om Ruben gaat."

Het nieuws van het drama rondom de familie Van Assouw is ook hard aangekomen bij de leden van de Tilburgse percussieband Caramba, waar moeder Trudy deel van uitmaakte.

Bron: Brabants Dagblad