Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 10, 2010

Bieden op rodeopaarden en fietscafé

Bieden op rodeopaarden en fietscafé

De Moer - Het lijkt op het terrein aan de Zijstraat in De Moer een groot speelparadijs. Enorme springkussens, rodeopaarden, klauterbanen, kleefwanden en zelfs een fietscafé voor vijftien personen.

Wie een goed bod doet én de ruimte heeft kan zo’n feestelijk attribuut op de kop tikken. Attractieverhuur Moonen uit Waalwijk wil de overtollige voorraad van springkussens, spellen en attracties opruimen. Dat levert een bijzondere veiling op internet op, georganiseerd door Troostwijk Veilingen. Vrijdag en zaterdag waren de kijkdagen op het terrein in De Moer, waar Moonen ooit z’n bedrijfsactiviteiten begon. Naast te koop aangeboden kostuums, grote stenen tuinbeelden en auto-onderdelen springen de grote attracties van Moonen toch het meest in het oog. Echt storm loopt het in het begin van de kijkdagen nog niet, maar je moet ook maar net op zoek zijn naar een Fakir- springkussen van ruim 15 meter in de vorm van een kasteel. Bieden op dat ‘droomkussen’ kan vanaf 1500 euro. „ Als je dit nieuw koopt, ben je minstens 9000 euro kwijt”, stelt Gerard Moonen. Maar uiteraard kan ook op kleinere exemplaren geboden worden.

Gerard Moonen wil wel even een misverstand uit de wereld helpen. „Bij online veilingen wordt al snel gedacht aan een faillissement, zo merk ik”, stelt hij. „ Maar wij willen gewoon een deel van onze voorraad opruimen en kijken nu of zo’n veiling aanslaat. Het is voor ons ook nieuw.”

Hij verwacht dat niet alleen bedrijven, maar mogelijk ook particulieren en verenigingen toehappen.

„Dit is toch de droom van bijna elk kind.”

„ Ook voor Troostwijk is deze verkoop iets bijzonders”, stelt Rob de Vries, medewerker van het veilingbedrijf, dat meestal partijen van failliete bedrijven verkoopt. „Ik ben benieuwd wat dit allemaal op gaat brengen.”

De eerste biedingen komen inmiddels al wel binnen. Een van de populairste attracties blijkt toch het fietscafé, waarop stevig doortrappend een pilsje kan worden gedronken. Het hoogste bod daarop is inmiddels 4700 euro. Maar ook de Kop van Jut, Sprookjesboom van polyester en de oude botsauto blijken in trek.

De enorme, opblaasbare oranje bal met een diameter van 5 meter (toch leuk voor het naderende WK) is al goed voor 500 euro. Wie nog op zoek is naar rodeopaard Harry de Hengst, een wervelwind¬machine of superglijbaan moet nu wel snel zijn. Tijdens het weekeinde kwamen opmerkelijk veel Belgen op bezoek bij de veiling, aldus Moonen. „Maar het aantal bezoekers viel wel tegen”, zegt hij. „Door het weer waarschijnlijk.” Vandaag om 16 uur sluit de veiling van alle spullen van Moonen op de internetsite. troostwijkauctions. com