Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, mei 09, 2010

DESK krijgt voetballes van Baronie

Nacompetitie start tegen Geldrop of Bekkerveld
DESK verloor deze zondagmiddag met 5-0 van het Bredase Baronie. De Kaatsheuvelnaren zijn dus gedoemd tot het spelen van de nacompetitie. De eerste wedstrijd is op 22 mei. De tegenstander is of Geldrop of het Heerlense Bekkerveld. De eerste ontmoeting werd zondagmiddag door Geldrop met 2-1 gewonnen.

Geen goed gevoel
Trainer Kees van Loon had er donderdagavond na het gelijke spel tegen Schijndel geen goed gevoel over. “Volgens mij gaan we de nacompetitie in en wordt het een hete meimaand”, voorspelde hij. Het scenario voor zondag was duidelijk: DESK moést winnen van Baronie, die als Gemert verloor, kampioen zou zijn. Geen gemakkelijke opgave, maar DESK haalde in uitwedstrijden meer punten dan thuis. Daarnaast moest OJC Rosmalen verliezen van Oss, of Schijndel van EVV. Een horrorscenario dus. Voor de getergde Van Loon gold voor de wedstrijd bij Baronie slechts één opdracht: winnen, en dan maar afwachten wat de concurrentie deed. Kortom een bloedstollende apotheose.

Wedstrijdverslag

Het verslag van de wedstrijd tegen Baronie is slechts van belang voor de overleveringen. Vanaf de eerste minuut zette de thuisclub druk op de defensie van DESK. Baronie speelde vanaf Kiet fris voetbal en combineerde er vrolijk op los. Vooral Frits Paap (ex-RBC) sleurde het hele veld over en was nauwelijks te verdedigen. Pas na vijftien minuten kreeg DESK enig vat op het spel van de thuisclub. De twee corners leverden niets op. In de vijfendertigste minuut dachten de spelers van de gasten dat de scheidrechter zou fluiten voor een overtreding. Scheidsrechter Verpaalen paste echter de voordeelregel toe waardoor Paap gemakkelijk de 1-0 kon scoren. Baronie blonk uit door het spel zonder bal en het positiespel. Geen enkel duel werd gewonnen door de Kaatsheuvelnaren. In de 45ste minuut draaide uitblinker Mathijs Hage weg van zijn directe tegenstander en haalde met een droog schot de trekker over: 2-0. Direct na de aftrap van de tweede helft was het weer raak. Dennis van Pennen raakte de bal voor het laatst en bracht de stand op 3-0. Van Loon wisselde de tegenvallende Biemans voor Sophi en van Boxtel voor Jongbloeds. Maar voordat de DESSERS er erg in hadden scoorde kwelgeest Mathijs Hage de 4-0. Het was dezelfde Hage die in de 71 ste minuut zijn derde doelpunt scoorde en Baronie naar 5-0 schoot. Zo kreeg DESK op alle fronten een pak slaag. Enkele meegereisde toeschouwers verweten de spelers van DESK te weinig inzet. “Je moet zo’n wedstrijd spelen met het schuim op je mond,”klonk het, maar het klassenverschil bleek uiteindelijk te groot.

Op het veld werd afgewacht wat Gemert had gedaan. Al snel wed duidelijk dat Gemert kampioen was geworden en dat de inspanningen van de Bredanaren alleen een plaats in de Top-klasse had opgeleverd en dat DESK gedoemd was tot het spelen van de nacompetitie.

Afscheidswedstrijd
De eerste wedstrijd van DESK om nacompetitie is op de Pinksterzaterdag . Maar voor het zover is wordt komende zaterdagmiddag om 17 uur een afscheidswedstrijd gespeeld van Kees van Loon, (die nog overigens nog drie wedstrijden te gaan heeft). Een elftal van spelers die bij DESK onder van Loon hebben gespeeld, spelen een wedstrijd tegen de huidige selectie. Het belooft een groot feest te worden. Na zijn officieuze afscheid kan de trainer zich gaan concentreren op de nacompetitie. Want wat is er nou mooier om afscheid te nemen van een club die je zelf naar de hoofdklasse hebt gebracht om die ook erin te houden.