Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, mei 10, 2010

Overval kunsthandel Kaatsheuvel in Opsporing Verzocht

KAATSHEUVEL: Het AVRO programma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond uitgebreid aandacht aan de overval op een kunstgalerie aan de Dongenseweg die op donderdagochtend vier maart plaats vond. Bij de overval werden 30 schilderijen van Cornelis Le Mair buit gemaakt.

De eigenaar van de galerie deed omstreeks 11.30 uur open omdat er een man voor de deur stond. Op het moment dat hij de deur opende, stormden naast deze man nog drie overvallers de zaak binnen. Deze overvallers waren kennelijk uit een donkerblauwe bestelbus die voor de deur stond gesprongen. De galeriehouder werd door de overvallers bedreigd met een mes. Hij kreeg schoppen en klappen. De overvallers hebben 30 schilderijen van Cornelis Le Mair buit gemaakt. In de uitzending worden verschillende gestolen schilderijen getoond. Ook wordt het signalement van een van de overvallers uitgebreid doorgenomen. Eerder werd in het opsporingsprogramma Bureau Brabant al aandacht aan deze zaak besteed.

De uitzending is dinsdagavond om 21.40 uur op Nederland 1 en wordt op woensdag 12 mei om 10.10 uur via Nederland 2 herhaald.