Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juni 25, 2010

Vereenvoudiging kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Kaatsheuvel - Verlaging administratieve last inwoners Afgelopen dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat de regeling ‘kwijtschelding gemeentelijke belastingen’ voor 2010 gehandhaafd blijft.

Het college is echter van mening dat de regeling kwijtschelding op een eenvoudigere wijze kan worden uitgevoerd. Het doel van de nieuwe werkwijze is verlaging van de administratieve last voor de inwoners.

Automatische kwijtschelding
Voor mensen die onder het minimabeleid vallen, wil de gemeente de huidige procedure
vereenvoudigen. De gemeente wil automatische kwijtschelding verlenen aan inwoners die in 2009 een kwijtschelding (75% van de aanslag) hebben ontvangen. Voorwaarde is wel dat deze inwoners in 2010 een uitkering op basis van de Wet werk en bijstand (Wwb) ontvangen of alleen een A.O.W.- uitkering. Een uitgebreide toets heeft al plaatsgevonden bij het eerste verzoek om kwijtschelding.

Verkorte financiële procedure
Voor inwoners die een andere uitkering ontvangen, een wisselend inkomen hebben óf een aanvullend pensioen op de A.O.W.-uitkering hebben, voert de gemeente een verkorte financiële procedure uit. Toetsing zal steeds steekproefsgewijs plaatsvinden.

Volledig onderzoek
Bij inwoners die voor het eerst een verzoek tot kwijtschelding gemeentelijke belastingen indienen vindt altijd een volledig, uitgebreid onderzoek naar het inkomen en vermogen plaats. Dit geldt voor iedereen, ook personen die een uitkering ontvangen op grond van de Wwb en alleen A.O.W.