Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 02, 2010

Bewoners Nieuwe Markt zetten verzet tegen Dorpshart voort

KAATSHEUVEL - De bewonersgroep Nieuwe Markt en omgeving heeft de bestuurrechter van de Raad van State gevraagd haar zaak tegen de gemeente Loon op Zand over het Bruisend Dorpshart te heropenen. Volgens de bewoners heeft de gemeente bij de behandeling bij de Raad van State verzwegen dat er een woonwinkel van Casade met daarboven 18 sociale huurappartementen gebouwd gaan worden. Ook zouden er minder parkeerplaatsen in de parkeerkelder onder het nieuwe gemeentehuis komen. Dit zou in strijd met het bestemmingsplan zijn.

De groep bewoners vindt de plannen voor het nieuwe dorpshart in Kaatsheuvel te massaal. In een brief aan de Raad van State uit ze opnieuw haar onvrede. De groep wijst op de woorden van de gemeente ‘dat het Bruisend Dorpshart in samenwerking met alle betrokkenen verdere invulling word gegeven.
„Helaas moeten wij constateren dat het voor belanghebbende burgers heel lang oorverdovend stil is gebleven, totdat opeens op 15 juni een artikel in het Brabants Dagblad verscheen met de kop „Minder grote parkeerkelder dorpshart’, waarin de nieuwe plannen gepubliceerd werden.. Volgens de bewoners komen er in afwijking van het bestemmingsplan Dorpshart Kaatsheuvel meer woningen en minder parkeerplaatsen. Zo krijgt de toekomstige parkeerkelder in het nieuwe centrum geen 125, maar 100 parkeerplaatsen.
En waar in het krantenartikel de gemeente zegt, dat er gezorgd zal worden voor voldoende parkeerplaatsen in de omgeving van het Bruisend Dorpshart, blijft het onduidelijk hoe en waar die dan binnen het plangebied zouden kunnen worden gerealiseerd. Ook vragen wij ons af of een zichzelf respecterende gemeenteraad, over zulke wezenlijke veranderingen van plannen en de financiële problemen die nog blijken te bestaan, niet het laatste woord wil hebben. In een brief is ook burgemeester Luijendijk om opheldering gevraagd.