Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, juni 28, 2010

'Maden en ratten in Mgr. Volkerstraat

Kaatsheuvel - Al geruime tijd worden de bewoners van een woningblok in de Mgr. Völkerstraat geteisterd door overlast van afval. Gisterochtend was voor de bewoners de maat vol. Door de warmte kropen maden en ratten in de brandgang ter hoogte van 68a en 70. Een blok van zeven woningen met bovenwoningen wordt in afwachting van de sloop in opdracht van Casade Woondiensten tijdelijk verhuurd door het Eindhovense Interim vastgoed. Toen een buurbewoner gisteren een vuilnisbak opende en de maden eruit zag kruipen was de maat vol.

Bewoner Casper Ising is witheet. Volgens hem heeft Interim Vastgoed de woningen verhuurd aan Polen, terwijl ze volgens hem bestemd zijn voor mensen die in de schuldhulpverlening zitten. “Er zijn gezinnen die met zes kinderen in een bovenwoning wonen. Iedereen gooit hier z’n troep neer en we worden door Casade en Interim niet gehoord”, is de klacht. Cees Dannenberg van Casade bestrijdt dat ten zeerst. De Pool Danielle Barczijnsk, die zijn huisvuil op zijn balkon heeft staan omdat hij het in de dam niet kwijt kan, zegt misselijk te worden van de stank in huis. Hij heeft een paar keer de afvalcontainers die in de dam staan aan de straat gezet. “Maar telkens wordt er maar één geledigd”, zegt hij in gebroken Engels. Terwijl de discussie harder oplaait wordt duidelijk dat de Poolse bewoners niet weten hoe het inzamelingsysteem werkt. “Misschien moeten we de mensen bij elkaar roepen en dat een tolk uit laten leggen hoe het allemaal werkt”, zegt Dannenberg. Ook wethouder Jacques Broeders komt langs en mengt zich in de discussie: “Luister eens: Het maakt niet uit of hier Polen of Nederlanders wonen, iedereen hoort zijn troep op te ruimen. Hij vervolgt: Deze rotzooi gaat vanmiddag hier weg en de mensen wordt duidelijk gemaakt hoe ze met afval om moeten gaan. Als ze zich er dan nog niet aan houden gaat er een rekening naar de verhuurder voor het opruimen van de troep!”. Tijdens een rondgang achter de woningen treft hij achter de woning van Ising een opslagplaats aan. Hij schrikt. “Als jij niet maakt dat dit binnen de kortste keren opgeruimd wordt vriend , dan stuur ik de Inspectie van de Volksgezondheid op je dak”, dreigt hij. In de middag laat Dannenberg van Casade weten dat de zaak opgeruimd is. “En wij gaan ervoor zorgen dat het zo blijft”.