Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, juli 16, 2010

Fietsen voor Kinderhulp Sri-Lanka


Kaatsheuvel – De Kaatsheuvelse EHBO-vereniging Damiaan organiseert aanstaande zondag voor de zevende maal een fietstocht voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Kinderhulp Sri Lanka van Cees en Riet Sprangers. Er kan gekozen worden uit een tour van 30 of 50 kilometer. De start is bij Basisschool Den Bussel, Paulus Potterplein 2, in Kaatsheuvel. Tussen 10 en 11 uur start de 50 kilometer, de 30 kilometertocht start tussen 11 en 12 uur.

De routes kennen verschillende stops waar de deelnemers getrakteerd worden op diverse versnaperingen. Verder staan bezoeken aan bedrijven op het programma waar de deelnemers ontvangen worden door gastvrouwen in ludieke klederdracht. Omdat er in Sri-Lanka een groot gebrek is aan brillen worden de deelnemers gevraagd oude brillen mee te brengen naar de start. De dag wordt afgesloten in de Werft in Kaatsheuvel. Daar geeft het koor de Levensgenieters een miniconcert.

Het inschrijfgeld bedraagt op de dag zelf 3,50 euro tot 14 jaar en 6 euro vanaf 14 jaar. De tocht is door Daimiaan zes jaar georganiseerd in samenwerking met Casade Woondiensten. De woningstichting richt zich nu op andere doelen. De organisatoren hebben op het nippertje in de lokale Albert Heijn een nieuwe partner gevonden zodat de tocht toch door kan gaan.