Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, juli 11, 2010

'Schaf zomerkermis af'

Kaatshetvel - Al twee jaar duurt de hetze van de zomerkermisexploitanten tegen de minikermis van het Pleinfesti¬val in Kaatsheuvel (zie het Bra¬bants Dagblad van 6 juli). Het kla¬gen is begonnen bij het wisselen van kermisorganisator, twee jaar geleden. Dat als gevolg van het niet nakomen van financiële af¬spraken.

Het Pleinfestival heeft echter altijd alle vergunningen en toezeggingen van de gemeente Loon op Zand.

Diegenen die het hardst klagen, zijn kennelijk vergeten dat men 25 jaar lang goud geld heeft verdiend.

Dat klanten niet komen, ligt niet aan het sprankelende Pleinfestival. Economische crisis, andere locatie, WK of EK voetbal, meestal te veel regen, nu een hittegolf, zand op het gras, geen terrassen. Het is al¬tijd wat. Voorspelling nu al: over drie jaar een te klein nieuw evene¬mentenplein.

De exploitanten verdienen niets.

Ik zou zeggen, ga naar een dorp staan waar wel wat te verdienen valt. Mijn advies aan de gemeente Loon op Zand: 3,5 miljoen bezuini¬gen in 4 jaar, begin bij de zomer¬kermis. Niet meer houden. Scheelt twee ton, kunnen Jeugdpret, Jeugd¬vakantiewerk, scouting en alle an¬dere (vrijwilligers) organisaties waarop gekort gaat worden hun subsidie gewoon houden en de ge-meente houdt er ook nog geld en tijd aan over.

Wil van Beers

1 Comments:

Blogger Jacky said...

Een ingezonden brief in het Brabants Dagnblad mochten we afgelopen zaterdag lezen.

Net nu de wethouder heeft beloofd met zowel gezamenlijk rond de tafel te gaan met de Kermisvakbond de Kermis Exploitanten en de organisatie van het Pleinfestival valt onderstaande brief op de ""deurmat" . Schandalig en daar is door mij alles mee gezegd.

11 juli, 2010  

Een reactie posten

<< Home