Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, augustus 20, 2010

Tankstation in Kaatsheuvel gaat nog beter beveiligen

KAATSHEUVEL -Extra camera’s en meer verlichting bij tankstation De Haan konden niet voorkomen dat het benzinestation woensdaga­vond opnieuw werd overvallen. Voor de derde keer in anderhalf jaar tijd. De dader die woensdaga­vond rond 20 uur zijn slag sloeg, bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Hij ging er met een geldbedrag vandoor.

Het tankstation aan de Van Hees­wijkstraat in Kaatsheuvel gaat nu op zoek naar nog scherpere beveili­gingsmaatregelen. „Het wordt tijd dat er iets gebeurt”, zegt een mede­werker.

Dat er iets gebeurt, staat volgens Rens Klos, manager exploitatie tankstations van De Haan, vast. „ Gedacht kan worden aan een dna- spray boven de deur. Een proef die in Rotterdam succesvol blijkt”, zegt Klos. „ Zodra een over­valler de winkel uitloopt, krijgt hij een goedje over zich heen gespo­ten. De politie kan zo met speciaal licht zien of een verdachte onder de ‘dna-douche’ is gelopen.”

Vooralsnog moet het politieteam dat de zaak onderzoekt, het doen met getuigeverklaringen. Maar die lopen flink uiteen. „We hebben ne­gen getuigen gesproken. De eenzag de dader wegrijden in een blauwe Volkswagen, de ander denkt hem te voet richting het na­bijgelegen kerkhof te hebben zien vluchten”, zegt een politiewoord­voerder.

Bij De Haan, met het hoofdkan­toor in Alblasserdam, vragen ze zich wel eens af waarom het tankstation in Kaatsheuvel zo vaak overvallen wordt. „Maar daar vin­den we geen antwoord op. Feit is wel dat geen enkel ander tanksta­tion van ons zo vaak doelwit is.”

Volgens Klos maakt de medewerk­ster die woensdag werd bedreigd het goed. Klos was gisteren op be­zoekbij haar.

auteur;Niels van den Hoven

1 Comments:

Blogger H.W.Bogaard said...

Het is geen kwestie van nog beter beveiligen maar van beter beveiligen.Heb bij vorige overvallen al eens suggesties gedaan en dat in het belang van het personeel,bijv. wand met kogelvrijglas op de balie en een nooduitgang naar buiten toe.Nu zit het personeel als ratten in de val bij een overval!!! Ik kan dat beoordelen omdat ik een regelmatige klant ben bij dat tankstation en de situatie daar dus goed ken.Dat geld zal mij een worst zijn want dat heeft de Haan zat;maar ik zou het verschrikkelijk vinden als het personeel iets zou overkomen.
Hans B.

23 augustus, 2010  

Een reactie posten

<< Home