Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, september 26, 2010

DESK speelt zich in Malden in het linker rijtje

Malden – Desk reisde zondagmiddag af naar Malden, naar de nieuwkomer SV Juliana31. De ploeg uit Malden maakte vorige week indruk door een achterstand van 3-0 bij OJC Rosmalen, om te buigen in een 3-5 overwinning. De Kaatsheuvelnaren waren dus gewaarschuwd.

De eerste vijftien minuten startten beide ploegen slordig. Bij DESK ontbrak de zuiverheid van eindpass waardoor de Kaatsheuvelnaren niet op voorsprong kwamen. Aan de andere kant moest Arish Yassine een bal van de lijn redden om Desk voor een achterstand te behoeden. Toch kreeg DESK een overwicht. Casper van Elsäker zat niet in de wedstrijd. Tijdens de rust bleek dat hij in de eerste minuut al een blessure had opgelopen in een persoonlijk duel. Ook voor Marc Corman was het na 24 minuten einde wedstrijd. Stefan Zopfi toonde zich een waardig vervanger. De wedstrijd kabbelde voort en beide ploegen kregen kansen. In de 26ste minuut kreeg DESK een vrije trap op 25 meter van het doel. Uitblinker Enis Ulusan krulde de bal in de rechter bovenhoek en liet de doelman van de gasten kansloos. In de 35ste minuut schoot Jop van Steen net langs het doel van Hoevenaar. Aan de andere kant schoot Tom van Santbergen net naast het doel van doelman Wijers.

In de tweede helft bracht trainer Van Seeters Solmaz voor de geblesseerde van Elsäcker. Een opmerkelijke wissel, omdat Solman de laatste 48 uur slechts zes uur geslapen had vanwege zijn werkzaamheden. De Dessers waren nauwelijks uit de kleedkamer of de stand stond 1-1. Een (houdbare) kopbal van Niels Rothof liet de DESK-goalie door zijn handen glippen.

DESK was duidelijk de beter ploeg. Vooral Kuppens, Asrih en Ululans speelden degelijk. Voorin stichtte Maarten Vos voor het nodige gevaar. Zijn inzet zag hij beloonde door een mooi doelpunt in de 56ste minuut. Thom van Santbergen liet de kans op 3-1 liggen. In de 73ste minuut liet DESK het combinatievoetbal zien wat Van Seeters wil gaan spelen. Het zit er dus weldegelijk in. In de 89ste minuut was het nog even billenknijpen dien een inzet van Rengers op de lat van DESK belandde. In de 89ste minuut wisselde Van Seeters Biemana nog voor Tom Koot, maar aan de stand veranderde niets. DESK won met 1-2 en kwam daarmee op zes punten.

Uitblinker Ulusan was tevreden over het vertoonde spel van DESK. “We hebben de eerste wedstrijden goed gevoetbald, maar geen punten gepakt. De laatste twee wedstrijden is het misschien wel minder, maar het rendement is hoger. De in de Waspik woonachtige speler die pas vader is geworden voelt zich, ondanks dat hij in de eerste divisie van Turkije heeft gespeeld prima thuis in Kaatsheuvel. “En ik ben ook pas vader geworden”, klinkt het trots.
Volgens trainer van Seeters heeft DESK verdiend gewonnen. “Na een slordige eerste helft, waarin we niet dominant genoeg waren hebben we een uitstekende tweede helft gespeeld”. De trainer loofde het goede spel van invaller Sopfi. “Er staat een ploeg die briljant kan voetballen en waarin de saamhorigheid enorm is. De jongens hebben alles voor elkaar over. “Er zit nog veel meer in!”

Zondag speelt DESK tegen Schijndel en dan door een overwinning op 9 punten komen. De ploeg van Van Seeters kan de steun van het publiek gebruiken. Dus: komt allen!