Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, september 21, 2010

Eén organisatie voor ondersteuning politie (begroting BZK)

In 2011 wordt een begin gemaakt met het vormen van een Politiedienstencentrum.
Hierin worden verschillende ondersteunende taken van de regionale politiekorpsen gebundeld, zoals de salarisadministratie, ict, inkoop en het beheer van gebouwen. Dat kan landelijk goedkoper en beter dan apart bij alle korpsen. Het instellen van het Politiedienstencentrum hangt niet af van eventuele voorstellen van het komende kabinet over het politiebestel.

Het ministerie staat voor een veilige samenleving, een goed functionerend openbaar bestuur en een overheid waar mensen op kunnen vertrouwen. Voor 2011 is in totaal bijna 6 miljard euro beschikbaar, waarvan 5 miljard voor de politie.

Andere punten uit de BZK-begroting:

Bij de politie zijn eind volgend jaar 500 extra wijkagenten en 500 extra forensisch assistenten aan het werk. Hiermee gaan de veiligheid in de wijken en het aantal opgeloste misdrijven omhoog.

Veertig gemeenten krijgen extra geld om sociale overlast en fysieke verloedering aan te pakken.

Alle veiligheidsregio’s moeten eind 2011 aan de wettelijke eisen voldoen op het gebied van de brandweer en de rampenbestrijding.

Agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak worden niet geaccepteerd. De aanpak hiervan gaat onverminderd door.

In 2011 vindt besluitvorming plaats over het advies van de Staatscommissie Grondwet (dit najaar) over het verbeteren van de toegankelijkheid van de Grondwet.

Uiterlijk eind 2011 moet in het kader van de Vernieuwing Rijksdienst het aantal ambtenaren bij de rijksoverheid met 12.800 arbeidsplaatsen ten opzichte van 2006 zijn verminderd. Eind 2010 moet de helft van deze taakstelling zijn gerealiseerd.