Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, september 19, 2010

DESK pakt driepunter op karakter

Kaatsheuvel – DESK heeft in de thuiswedstrijd tegen De Valk de neerwaartse spiraal doorbroken. Het elftal van Ad van Ad van Seeters won de wedstrijd 3-1. Niet met goed voetbal, maar op karakter. Ook al speelde DESK vooral in de eerste helft een van de slechtste wedstrijden van het prille seizoen, tocht pakte het op karakter de volle winst. Na afloop kreeg Van Seeters van de trainer van De Valk de complimenten voor het aanvallend voetbal van zijn team.

De gasten begonnen sterk aan de zespunten - wedstrijd. Al in de negende minuut zag een aanvaller van De Valk zijn doelpunt afgekeurd wegens duwen. DESK combineerde wel, maar was niet gevaarlijk. De spitsen stonden geïsoleerd en de linies sloten niet aan. Toch was het de thuisclub die in de vijftiende minuut een strafschop kreeg. De goed ingeschoten inzet van Imdat Solmaz werd door dolman Postma uit het doel gerammeld, maar de bal kwam weer voor de voeten van Dolmaz , die beheerst de doelman verschalkte en de stand op 1-0 bracht. Desk verzuimde om door te drukken. De Valk hanteerde veelvuldig de lange bal. De verdediging van DESK stond bij spelhervattingen zeker niet scherp. In de 31ste minuut hadden de gasten succes. Snoeren werd voor het DESK-doel vrijgespeeld en vanaf rechts schoot Snoeren de bal langs Hoevenaar: 1-1. In de 36ste minuut kregen de gasten nog een niet te missen kans, maar de bal ging hoog over.
Wat er in de rust in de kleedkamer van DESK gezegd is, zal altijd wel een mysterie blijven. Maar de thuisclub kwam veel geconcentreerder en feller uit de startblokken. De Valk werd vastgezet op eigen helft en kwam niet meer aan aanvallen toe. Trainer Van Seeters schreeuwde zich de longen uit zijn lichaam om de ploeg te coachen. Dit resulteerde uiteindelijk in een verdiende oorsprong. Verdediger Jasine Asrih passeerde doelman Postma In de 54ste minuut en kopte de Kaatsheuvelnaren naar 2-1. DESK begon steeds harder te’ vechten’ om de bal. De Valk werd helemaal weggespeeld. Nadat de thuisploeg met tien man verder moest ( Mark Klijn twee maal geel) werd de groep nog scherper. In de 87ste minuut speelde Maarten Vos zichzelf vrij voor doelman Postma, en rondde vakkundig af: 3-1. De wedstrijd was gelopen. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter, die volgens zijn zeggen teveel gele kaarten had uitgedeeld, was de ontlading groot. De neerwaartse spiraal is doorbroken, DESK kan weer omhoog kijken.

Ad van Seerters erkende dat zijn ploeg in de eerste helft veel te slap gespeeld had. “Ik heb in de rust gezegd dat het zo niet door kan gaan. We wonnen geen persoonlijk duel, we namen geen verantwoordelijkheid en het ontbrak ons aan mentaliteit. Als je niet volledig in de wedstrijd zit, moeten er andere krachten boven komen. ” De trainer was blij dat zijn ploeg in de tweede helft wel de opdrachten uitvoerden en strijdlust toonde. “We hebben niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar onze jongens zaten fel op de bal. “Dat heeft ons de winst gebracht”, aldus de trainer, die door de trainer van De Valk gefeliciteerd werd met het aanvallend spel van zijn ploeg.