Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 18, 2010

Overlast in omgeving Westkant ‘Actie tegen drugs nodig’

KAATSHEUVEL -De overlast van hangjeugd en het drugsgebruik bij de West­kant en het Kennedyplein in Kaatsheuvel baren de VVD zor­gen. Volgens de gemeente is er al aandacht voor het probleem.
De overlast bij het Kennedyplein en gebouw deWest­kant in Kaatsheuvel vraagt om extra maatregelen. Dat stelt de VVD. Volgens de partij wordt vol­op gedeald op de parkeerplaats na­bij de Westkant, en ‘ niet alleen als het donker is’. Ook op het speel­veld bij het Kennedyplein worden regelmatig resten van drugs gevon­den, zoals zakjes met poeder, stelt VVD-raadslid Frank van Wel. Vol­gens de gemeente is de overlast be­kend, en zijn al de nodige maatre­gelen genomen. De VVD vroeg aandacht voor het probleem tijdens de commissie Be­stuur en Middelen. „ Omwonen­den bellen met gemeente en poli­tie met de vraag te handhaven en het probleem op te lossen”, aldus Van Wel. Hij wees ook op een ei­gen ervaring bij de Westkant, die nu tijdelijk gebruikt wordt als ver­gaderplek voor de raad. „Ik wilde mijn auto hier op het parkeerter­rein zetten. Maar jongeren gaven aan dat ik snel weg moest wezen, omdat deze plek voor hen be­stemd was.” Volgens hem is er een hangplek ontstaan, waar onge­wenste zaken plaatsvinden. De VVD wilde weten wat de gemeen­te daaraan gaat doen.

De politie voerde op verzoek van de gemeente al diverse controles uit. Eén keer is softdrugs aangetrof­fen, en zijn aanhoudingen ver­richt. Bij andere controles is niks gevonden. Politie en gemeente blij­ven alert. „ De aandacht mag niet verslappen”, aldus Van Wel. „Men­sen moeten in ieder geval aan de bel blijven trekken over eventuele misstanden.” Het probleem van overlast van hangjeugd en drugs­handel en - gebruik speelde ook bij de Maas in Kaatsheuvel. Na ver­scherpt toezicht en samenwerking van instanties lijkt de overlast daar afgenomen.

auteur: Michel Koster