Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 15, 2010

Bezorgdheid om leegloop de Werft

Kaatsheuvel – De Loonse politiek maakt zich zorgen over de leegloop van de Werft in Kaatsheuvel en de daarmee mogelijke hogere exploitatietekorten van het S.M.C. Aanleiding voor de bezorgdheid is het recentelijk vertrek van de Volksuniversiteit uit de Werft. Zowel Tonny van Wezel (Pro3) als Gerard Bruijninks (Gemeentebelangen) spraken maandagavond tijdens de commissie Mens en Maatschappij hun bezorgdheid uit.

Ze wilde van wethouder Wim Aussems weten of het vertrek van de VU niet leidt tot een nog groter tekort van het S.M.C. en hoe de gemeente daar mee omgaat. “We willen niet nog meer rommelmarkten om de gaten te vullen”, zo luidde de boodschap”. Volgens wethouder Wim Aussems is het afwachten hoe het S.M.C. de 10.000 euro, die de VU aan huur en verteer omzetten op gaat vangen. Volgens de wethouder kwam het vertrek van de VU uit de Werft ook voor het college als een verrassing. “Het SMC heeft in een gesprek het bestuur van de VU vertelt, dat als er nog meer vierkantenmeters van het nieuw te bouwen carré afgehaald zou worden het mogelijk zou kunnen komen tot een herschikking van accommodaties. De VU heeft daarop zelf haar conclusies getrokken en het besluit genomen om te vertrekken naar drie andere locaties”, aldus de wethouder, die samen met de burgemeester nog geprobeerd heeft het bestuur van de VU op andere gedachten te brengen. “Maar dat is niet gelukt”.

Commissielid Cees Grootswagers (CDA) wees de wethouder ook nog op het vertrek van Thebe uit de Werft, enkele jaren geleden. Daar was een huurbedrag mee gemoeid van 35.000 euro per jaar. “Wij zouden U willen vragen om in overleg te gaan met de directie van het S.M.C. en de huidige huurders te koesteren om zoveel mogelijk mee over te gaan naar het nieuw te bouwen carré”, vroeg Bruijninks. De wethouder zegde dit toe.

5 Comments:

Blogger janijsel said...

Leegloop wel of niet de tekorten van smc de Werft en de
Wetering zijn structueel en bedragen jaarlijks minstens 1 miljoen euro. Wordt het niet eens tijd om deze cenra tegen het licht te houden en dan vooral het mangement,want onze Wil pakt er toch maar mooi een dik salaris mee en het bedrijfsresultaat is al jaren bedroevend slecht en om dat te constateren hoef je geen betaald commissielid te zijn.

15 september, 2010  
Blogger maus said...

De beste stuurlui staan aan wal janijsel!!! Kom met concrete zaken (oplossingen)aub!!! Het is gemakkelijk om je af te zetten tegen iets waar je de ins en outs niet van kent. Dus wees constructief.

19 september, 2010  
Blogger janijsel said...

maus,
ik ken de in en outs echt wel en de cijfers in de gemeentebegroting spreken voor zich en dan ben ik nog zuinig met mijn uitlatingen want de tekorten van de SMC IN ONZE GEMEENTE ZIJN RUIM BOVEN HET MILJOEN.Ik weet wel dat kritiek krijgen niet altijd leuk is maar je moet de werkelijkheid wel onder ogen willen zien.
Ik kan hier weinig aan veranderen maar misschien zit jij wat dichter bij het vuur omdat je zo fel reageert, maar ik vind dat in deze tijd waar steeds meer mensen in onze gemeente het financieel moeilijk hebben dit onverantwoord is.

21 september, 2010  
Blogger maus said...

Jan Dank je voor je uitbebreide reactie! Je punt is duidelijk maar wat zijn jouw oplossingen? Wat is je visie? Je argumenten ken ik nu.

23 september, 2010  
Blogger maus said...

Jan Dank je voor je uitbebreide reactie! Je punt is duidelijk maar wat zijn jouw oplossingen? Wat is je visie? Je argumenten ken ik nu.

23 september, 2010  

Een reactie posten

<< Home