Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, september 16, 2010

Hoogspanningmasten baren De Moer zorgen

DE MOER – Inwoners van De Moer zijn erg verontrust over de plan­nen voor de nieuwe hoogspan­ningsleidingen bij hun dorp. Dat stelde Ad van Laarhoven (Gemeen­tebelangen) dinsdag in de commis­sie Fysieke Omgeving en Milieu. De gemeente Loon op Zand is ook niet gelukkig met dit plan en wil overleg met het ministerie. Tot dusver komt er alleen nog geen reactie uit Den Haag.

Het exacte tracé van de nieuwe 380 kv- leiding van Borssele naar Tilburg wordt dit najaar bekend. Er lijkt een voorkeur te zijn voor een tracé dat boven ‘s Gravenmoer en westelijk langs De Moer naar Tilburg- Noord loopt. Daar staan al de masten van een bestaande 380 kv-leiding. Die krijgen in dit scena­rio op een afstand van 70 meter ge­zelschap van nieuwe masten waar­in de nieuwe 380 kv-leiding én een 150 kv-leiding worden gecom­bineerd.

Veel inwoners van De Moer vin­den dat de nieuwe masten te dicht bij het dorp komen. Verder kan het een beperking betekenen voor toekomstige woningbouw in De Moer, zo is de vrees. Dit tracé krijgt echter wel de steun van het provinciebestuur en de gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Tilburg en Waalwijk. Loon op Zand legt zich daar nog niet bij neer. „We hebben al een tijd geleden een brief daarover gestuurd naar de mi­nister”, aldus wethouder Ruud van Eijkeren (Pro3). „En vorige week hebben we nog een keer con­tact gezocht. Maar het blijft stil.”


auteur:Michel Koster