Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, september 18, 2010

'Actie tegen drugs nodig in Kaatsheuvel'

KAATSHEUVEL - De overlast bij het Kennedyplein en gebouw de Westkant in Kaatsheuvel vraagt om extra maatregelen.

Dat stelt de VVD. Volgens de partij wordt volop gedeald op de parkeerplaats nabij de Westkant, en 'niet alleen als het donker is'. Ook op het speelveld bij het Kennedyplein worden regelmatig resten van drugs gevonden, zoals zakjes met poeder, stelt VVD-raadslid Frank van Wel. Volgens de gemeente is de overlast bekend, en zijn al de nodige maatregelen genomen.

De VVD vroeg aandacht voor het probleem tijdens de commissie Bestuur en Middelen. "Omwonenden bellen met gemeente en politie met de vraag te handhaven en het probleem op te lossen", aldus Van Wel. Hij wees ook op een eigen ervaring bij de Westkant, die nu tijdelijk gebruikt wordt als vergaderplek voor de raad. "Ik wilde mijn auto hier op het parkeerterrein zetten. Maar jongeren gaven aan dat ik snel weg moest wezen, omdat deze plek voor hen bestemd was." Volgens hem is er een hangplek ontstaan, waar ongewenste zaken plaatsvinden. De VVD wilde weten wat de gemeente daaraan gaat doen.

De politie voerde op verzoek van de gemeente al diverse controles uit. Eén keer is softdrugs aangetroffen, en zijn aanhoudingen verricht. Bij andere controles is niks gevonden. Politie en gemeente blijven alert. "De aandacht mag niet verslappen", aldus Van Wel. "Mensen moeten in ieder geval aan de bel blijven trekken over eventuele misstanden." Het probleem van overlast van hangjeugd en drugshandel en -gebruik speelde ook bij de Maas in Kaatsheuvel. Na verscherpt toezicht en samenwerking van instanties lijkt de overlast daar afgenomen.

2 Comments:

Blogger Gerard said...

Ik vrees dat overwegend door het ontbreken van mogelijkheden voor de jeugd om ergens hun tijd met elkaar te doden dit in de toekomst alleen maar erger zal worden. Drugs zijn natuurlijk op geen enkele manier te gedogen maar er zou wel meer vertier voor hen gecreëerd moeten worden. Ook denk en vrees ik dat in de toekomst door verdere bezuinigingen het politie toezicht in het slob zal geraken, er is nu na 5 uur en in het weekend amper politie bereikbaar. Maar ik denk dat er ook een grote taak voor de ouders ligt om hun kinderen een beetje in het gareel te houden en hen wat verantwoordelijkheid in te prenten.

18 september, 2010  
Blogger janijsel said...

Nu kun je zien hoe het in de praktijk gaat. Nu de heren er zelf mee te maken krijgen omdat de gemeenteraad en de commissie's in de Westkant vergaderen moet er ineens iets mee gedaan worden terwijl het al heel lang speelt.
Vraag het eens aan de omwonenden en de wijkagenten die hebben al lang genoeg klachten en er is nooit iets mee gedaan,want die weedzakjes liggen er altijd en er word volop gehandeld in drugs. Hoe naief kun je zijn want onze komiek, bertus weet dat ook en doet er nooit iets mee en de man van de gemeente komt en maakt de papierbak leeg en ruimt de omgeving nooit op. Kan het nog gekker?

19 september, 2010  

Een reactie posten

<< Home