Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, september 29, 2010

Taxi Govers gaat ploffen’

KAATSHEUVEL – Als het Kaatsheu­velse vervoersbedrijf Taxi Govers er niet in slaagt de chauffeurs hun achterstallig salaris over augustus en september te betalen, dan zal de rechter komende dinsdag het bedrijf failliet verklaren. Dat is de stellige overtuiging van Marjan Broer van FNV Bondgenoten.

Taxi Govers is het bedrijf dat mo­menteel het leerlingenvervoer voor onder meer de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel uit­voert. Dit werk werd eerder dit jaar aan Govers overgedragen door IJsselsteden uit Capelle aan den IJs­sel. Eerder deze maand kwam daar nog bij dat Taxi Govers de IJsselst­e-den Beheersgroep overnam voor 1 euro, inclusief een schuld van 3 miljoen euro.

FNV Bondgenoten vroeg 31 augus­tus het faillissement van Govers Taxi aan. „Vier dagen voor de zit­ting op 17 september kreeg onze advocaat een brief dat de chauf­feurs in de week van 21 september hun salaris over augustus zouden krijgen”, zegt Broer. „Uit coulance wilde onze advocaat de zaak uit­stellen. Wij hebben toen wel ge­vraagd de zaak niet een week uit te stellen, maar tot 5 oktober. Dan kunnen we meteen zien of septem­ber wél is uitbetaald.”

Volgens Broer is augustus slechts deels of helemaal niet overge­maakt. En er zouden nog meer schuldeisers zijn. Broer vreest bo­vendien voor een zogeheten plof­constructie. „Ik verwacht dat ze Taxi Govers laten ploffen, met ach­terlating van de schulden. Waar­schijnlijk komt er dan een door­start, die ook weer gaat klappen. Uiteindelijk wordt het vervoer uit­besteed aan een van de andere bv’s en blijven alle schuldeisers met lege handen achter. Eigenlijk is het crimineel, maar het gebeurt helaas vaker.” De bedrijfsleider van Taxi Govers, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Brabants Dagblad door Gert-Jan Buijs