Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, oktober 10, 2010

Collega's hebben verklaring voor moord in Kaatsheuvel

Kaatsheuvel - Door de dood van een 37-jarige taxichauffeur uit Tilburg is er veel onrust ontstaan onder Brabantse taxichauffeurs. Een aantal durft geen nachtdiensten meer te draaien en ook worden klanten eerder geweigerd dan voorheen. Dat bleek tijdens een grote protestactie van taxichauffeurs zaterdagnacht in Tilburg.
De 37-jarige taxichauffeur werd zaterdagochtend dood aangetroffen in een sloot aan de Duinlaan in Kaatsheuvel. De politie gaat uit van een geweldsmisdrijf. Er is nog niemand aangehouden.

Toedracht
Volgens collega’s van de taxichauffeur zouden er die nacht drie mannen in zijn taxi zijn gestapt. In Kaatsheuvel zouden ze weggelopen zijn zonder te betalen. De taxichauffeur zou achter de mannen aan zijn gegaan, waarna de drie mannen de chauffeur zouden hebben vermoord.

Volgens de taxichauffeurs zou het gaan om drie Poolse mannen. De politie kan dit niet bevestigen maar onderzoekt dit. Ook bekijkt de politie de bewakingsbeelden van camera’s die bij de taxistandplaats hangen.

Sectie
Het lichaam van de dode chauffeur is zondagmiddag overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. Daar wordt sectie op zijn lichaam verricht. De politie wil niet bevestigen of de man is doodgeschoten. Bij de politie zijn verschillende meldingen binnengekomen van mensen die vrijdagnacht iets gezien of gehoord hebben rond de plek waar de man is gevonden.

Slachtoffer
Het slachtoffer is een 37-jarige hindoestaanse Surinamer uit Tilburg. Hij had een vrouw en drie jonge kinderen en woonde in de wijk Korvel. De man was als taxichauffeur in dienst bij het bedrijf van zijn broer, die in Den Haag woont.

Onderzoek
De technische recherche heeft sporenonderzoek in de omgeving gedaan. Een politiehelikopter heeft de omgeving vanuit de lucht gefotografeerd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) verricht zondag sectie op het lichaam van de man.

Het onderzoek van de politie richt zich verder onder meer op campinggasten die iets gezien of gehoord kunnen hebben. In totaal zijn er 25 rechercheurs met de zaak bezig.