Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, oktober 14, 2010

Aanpak 'geluid' Albert Heijn Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL De geluidsoverlast bij de Albert Heijn aan de Gasthuisstraat in Kaatsheuvel wordt aangepakt. Vooral het geluid van laden en lossen zorgt voor klachten vanuit de buurt.

De gemeente Loon op Zand wil daarom medewerking verlenen aan de bouw van een nieuwe laad- en losvoorziening bij de Kaatsheuvelse supermarkt.
Verder mag het parkeerterrein bij de Albert Heijn met maximaal negen plaatsen worden uitgebreid.

Eigenaar Piet den Hartog is teleurgesteld over dat laatste besluit van het college. Volgens hem is een veel grotere uitbreiding van de parkeerplaats nodig met zo’n vijftig plaatsen. De Albert Heijn trekt namelijk steeds meer volk, en niet alleen uit Kaatsheuvel. Den Hartog wil nu nog niet echt reageren op het besluit van het college, omdat „ik dan misschien dingen ga zeggen waar ik later spijt van krijg.”

Het college vindt een verdere uitbreiding van de supermarkt en nog meer parkeerplaatsen op de locatie aan de Gasthuisstraat niet wenselijk, en wijst daarbij op de ligging van de supermarkt midden in een woonwijk.
Op dit moment overschrijdt de Albert Heijn de geluidsnormen. Dat blijkt uit onderzoeken na klachten vanuit de buurt over geluidsoverlast door dus met name het laden en lossen. De Albert Heijn moet dus maatregelen nemen om dit probleem op te lossen.

Door het aanleggen van een laad- en lossluis gaat wel een aantal parkeerplaatsen verloren. Ter compensatie mag de Albert Heijn vijftien vervangende parkeerplaatsen aanbrengen. Daarnaast mogen er dus nog eens negen extra parkeervakken komen.
Den Hartog wil binnenkort proberen politiek en college proberen te overtuigen dat zo’n uitbreiding te beperkt is.