Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, januari 05, 2011

VVD eist uitleg over kruising



KAATSHEUVEL – VVD in Loon op Zand wil opheldering over de gang van zaken rond het kruis­punt Sweensstraat, Antonius-s­traat, Rechtvaart, Capelsestraat in Kaatsheuvel. Na het ernstige onge­luk tijdens nieuwjaarsnacht, waar­bij een auto een woning binnen­reed, neemt de gemeente nu snel maatregelen, zoals de aanleg van drempels in de Rechtvaart en An­toniusstraat en waarschuwingsbor­den nabij de kruising. Gisteren is al gestart met de eerste werkzaam­heden.

De VVD is verbaasd dat wethou­der Jacques Broeders (Gemeente­belangen) na eerdere ongelukken in november nog stelde dat de be­wuste kruising aan de eisen vol­deed maar dat de nieuwe verkeers­situatie nog wennen was. „Trekt de wethouder nu het boetekleed aan?”, vraagt Jacky Smit zich af op haar weblog. Broeders is woedend over het stuk op de website van het VVD-raadslid. „Ik pik het echt niet langer om keer op keer door haar te kakken worden gezet op haar klepsite met halve en hele on­waarheden. Deze roddelpolitiek is een raadslid onwaardig.” Volgens Broeders heeft hij de zaak altijd se­rieus genomen en is juist heel snel gehandeld.

Ook wil Smit weten waarom de kruising blijkbaar niet is heringe­richt, zoals was afgesproken. „Heeft men zitten slapen toen de weg opgeleverd werd?”, schrijft Smit op haar weblog. Ook dat schiet bij Broeders totaal in het ver­keerde keelgat. „ Ze suggereert aller­lei dingen zonder antwoorden op vragen af te wachten.” Smit be­grijpt de opwinding van Broeders niet. „ Het is juist heel normaal dat raadsleden zich dergelijke vragen stellen als ze allerlei zaken uit de krant moeten vernemen.”

De kosten van de extra maatrege­len bij het kruispunt worden eind deze week bekend. Ook daar is de VVD nieuwsgierig naar.

Brabants Dagblad Auteur Michel Koster