Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, februari 13, 2011

DESK houdt aansluiting door overwinning.

Kaatsheuvel – Voor aanvang van de wedstrijd tegen Juliana ’31 uit Malden stak trainer Ad van Seeters zijn bezorgdheid niet onder stoelen of banken. “Het elftal van Rob Bouwman is een van de betere teams in de Hoofdklasse”. Dat bleek ook meteen bij aanvang van de wedstrijd. De gasten begonnen zonder enige schroom tegen het getergde DESK op Eikendijk. De eerste helft creëerde beide ploegen weinig kansen. Het was een matig gevecht op het middenveld, met af en toe een kansje. De grootste kansen waren nog voor de gasten, die een schot van Spaan net naast het doel en een kopbal van Creemers die net over het doel van de Deskgoalie zagen gaan. In de 25ste minuut kreeg de thuisclub met een kopbal(net naast) de eerste kans. De vrije trap van Enis Ulusan (over het doel) leverde ook niets op. Dat waren dan ook de enige wapenfeiten van een zeer matige eerste helft.

Trainer Van Seeters wisselde in de rust aangeslagen Stijn Biemans voor Maarten Vos. Vanaf de start van de tweede helft kreeg het publiek een heel ander DESK te zien. Nauwelijks tien minuten na de aftrap werd uitblinker Yasine Arsih door een steekpasses vrij voor doelman Wijers gezet. Met een technisch hoogstaand stiftje verschalkte hij doelman Wijers en bracht de stand op 1-0. DESK liet zich terugzakken en liet de tegenstander komen. Yassin werd van de spitspositie teruggehaald naar de verdediging waar hij ook een hoofdrol vervulde. Juliana dreigde wel en kreeg ook kleine kansen. Maar de elf van Van Seeters hield op wilskracht stand. Of de overwinning verdiend was waren de meningen verdeeld. Het bestuur van Juliana vond een gelijkspel gerechtvaardigd, en misschien ook wel terecht.

Een ontspannen Van Seeters, onder het genot van zijn bekende bakkie koffie, was tevreden over de inzet van zijn spelers. Hij prees doelman Wijers van Juliana om zijn reddingen. “Zonder die doelman hadden we allang voorgestaan”. Volgens de trainer waren de spelers van DESK getergd omdat ze twee wedstrijden verloren hadden. “Dan sluipt er toch onzekerheid in de ploeg”. De trainer prees met name Yassin Ashir om zijn goede spel. “Die jongen heeft een geweldige drive. Hij is een voorbeeld voor heel de ploeg”, stelde Van Steeters, die ook Joost Willem Bink prees om zin goede spel. “Bink is écht Hoofdklasserniveau”, verklaarde Van Seeters. Volgens de trainer is Juliana een van de betere ploegen in de Hoofdklasse. Volgende week moet DESK naar Schijndel. Als ook daar gewonnen wordt, komt er misschien meer rust in de ploeg. De drie punten tegen Juliana bleven in elk geval in Kaatsheuvel.