Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 12, 2011

Discussie plek weekmarkt laait op

KAATSHEUVEL – De plek van de weekmarkt in Kaatsheuvel blijft in­zet van discussie. Een groep winke­liers in het centrum houdt grote moeite met de marktkramen voor hun deur. Andere ondernemers juichen de komst van de week­markt naar de Hoofdstraat en Pe­perstraat juist toe. De gemeente gaat nu nog eens de meningen pei­len onder marktkooplui en winke­liers. Naar aanleiding van de reac­ties op de enquête wordt gekeken of zaken eventueel aangepast moe­ten worden.

Vanaf vorig jaar april staat de week­markt iedere vrijdag in de winkel­straten Hoofdstraat en Peperstraat. Een verhuizing was nodig, omdat de oude locatie bij het Marktplein de komende jaren helemaal op de schop gaat voor het Bruisend Dorpshart.

Volgens CDA-raadslid Kees Groot­swagers geeft een ruime meerder­heid van de winkeliers in Kaats­heuvel aan steeds meer moeite te krijgen met de markt. Zo zouden ze omzet mislopen door al de kra­men voor hun winkels. Grootswa­gers kaartte de zaak donderdaga­vond aan tijdens de raadsvergade­ring.

„We hebben in het verleden al vra­gen gesteld over de locatie van de tijdelijke markt en de samenwer­king tussen gemeente, markt­kraamlieden en winkeliers”, stelde Grootswagers. „ Maar de proble­men schijnen nog niet opgelost te zijn. Wat gaat het college hieraan doen?”

Wethouder Wim Aussems (Ge­meentebelangen) beaamde dat niet alle winkeliers enthousiast zijn over de plek van de week­markt, maar anderen juist ook weer wel. Volgens hem is er al meerdere keren overleg geweest tussen de verschillende betrokken partijen en zijn sommige zaken al verbeterd, zoals bijvoorbeeld een wat andere opstelling van de marktkramen. Nu de weekmarkt bijna een jaar op de nieuwe plek staat, vindt de gemeente het tijd voor een grondige evaluatie, waar­bij voor- en tegenstanders nog eens uitgebreid hun mening kun­nen geven. De meeste marktkoop­lui lijken in ieder geval wel blij met de verhuizing.

Bron: Brabants Dagblad

2 Comments:

Blogger janijsel said...

mooie plek voor weekmarkt en die paar winkeliers die er tegen zijn, schoenhersteller van der Velden en kaasboer van Eeuwijk die zijn overal op tegen.
Die waren de eertste week al aan het schelden en geven zo wel een goed voorbeeld zeg.

13 februari, 2011  
Blogger H. said...

Ik kan er niet aan wennen, even gauw de straat in, oja, gaat niet alles is afgesloten door de markt. Ik ben aangewezen op het gebruik van de auto, ik ben slecht ter been. Kan de markt niet naar de vossenbergselaan ofzo.

14 februari, 2011  

Een reactie posten

<< Home