Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

donderdag, februari 10, 2011

Geduld rond Carré en sporthal is op

KAATSHEUVEL – Stichting Multi­functionele Centra ( SMC) eist snel helderheid van de gemeente Loon op Zand over het beheer van het nieuwe Carré en de bouw en be­heer van de nieuwe sporthal in Kaatsheuvel. Het bestuur dreigt met juridische stappen als dat niet gebeurt. Dat schrijft SMC-voorzit­ter Tjeu Eijkemans in een brief aan gemeenteraad en college.

Volgens Eijkemans is het nu een jaar geleden dat met veel vlagver­toon de intentieverklaringen voor het Bruisend Dorpshart zijn onder­tekend.

Belangrijk onderdeel van de Kaatsheuvelse centrumplannen is de bouw van het multifunctio­neel centrum Carré. De huidige Werft (die onder SMC valt) gaat in de toekomst plat. De sociaal-cul­turele activiteiten verhuizen dan naar het dorpshart en aan de rand van Kaatsheuvel verrijst een nieu­we sporthal.

In de brief uit de voorzitter van de SMC zijn ongenoegen over de gang van zaken. Hij wacht nog steeds op een heldere samenwer­kingsovereenkomst. „Maar tot op dit moment is er ondanks herhaal­delijk aandringen en toezeggingen van leden van het college geen let­ter op papier gekomen. Er wordt dus gewerkt zonder enige contrac­tuele bevestiging.” Volgens de stichting zijn de be­schikbare middelen voor de realisa­tie van het Carré niet correct door het ambtelijk apparaat berekend. Daarbij wijst Eijkemans op een door een onafhankelijk accoun­tant gecontroleerd businessplan van SMC. „Maar er is niets met dit plan gedaan en er zijn eigen bere­keningen op losgelaten.” Volgens SMC gaat het om een verschil van enkele honderdduizenden euro’s. Ook zou in de budgetten geen re­kening zijn gehouden met de tota­le inrichting van het centrum.

De stichting is verder zeer ver­baasd over een rapport van het ambtelijk apparaat. „Daarin wordt afgewogen of SMC wel de aange­wezen organisatie is voor de ex­ploitatie van het multifunctioneel centrum en de sporthal. Hoe is dit te rijmen met de intentieverkla­ring waarin uitgesproken wordt dat SMC de partner is voor de ex­ploitatie?”

Het wordt volgens SMC tijd om schoon schip te maken; de ge­meenteraad zou moeten ingrijpen om nog meer problemen te voor­komen.

In een reactie zegt wethouder Jac­ques Broeders ( Bruisend Dorps­hart, Gemeentebelangen) dat de gemeente in opdracht van de raad het bureau ICS Adviseurs onder­zoek heeft laten doen naar de toe­komstige exploitatiebegroting en de subsidiebehoefte van de SMC. Inmiddels zijn de bevindingen van het bureau bekend, en wordt snel contact opgenomen met het be­stuur van SMC. Broeders heeft wel begrip voor de gevoelens van de stichting. „Maar wij willen ons huiswerk goed doen en daarom heeft het langer geduurd.”

De brief heeft Broeders wel ver­rast. Volgens hem was de directeur van SMC op de hoogte van het on­derzoek van ICS.

Bron: Branbants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen