Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, februari 11, 2011

Berrie Kolmans zet Albert Megens op muziek

KAATSHEUVEL - Willemijn is een gehandicapt meisje. Lopen kan ze niet, maar met haar lach vrolijkt ze haar omgeving op. Dichter Albert Megens uit Kaatsheuvel schreef een lied over haar en de Tilburgse componist Berrie Kolmans maakte er de muziek bij.

De vruchtbare samenwerking tussen de twee resulteert in een cd met negentien liedjes. Het nummer 'Willemijn' staat er ook op. En zelfs de cd heet 'Willemijn'.

De nummers zijn deels eerder gepubliceerde gedichten van Megens die op muziek zijn gezet door Kolmans, docent op de muzische afdeling van het Koning Willem II College in Tilburg.

De dichter schreef daarnaast ook liedteksten voor Kolmans. De zanger maakte er een muziekprogramma van en trad er mee op. Dan kan het niet uitblijven dat er een cd uitkomt.

Die is opgenomen in de Tafelbergstudio in Tilburg. "En alles op één spoor", zegt Kolmans. "We hebben er voor gekozen muziek en zang in één keer op te nemen. De sfeer van de cd benadert een live-optreden." 'Rei van de Tilburgse meisjes' is een gedicht van Megens dat eerder is verschenen in de bundel 'Hoe leeg het was en hoe schoon'.

Uit de bundel 'Buigen voor een jonkheer' uit 2002 komt het gedicht 'Lied voor Carlo Tonon'. Kolmans: "Dat vertelt het relaas van de Italiaanse renner Tonon die tijdens de Tour ten val kwam. Toen hij uit coma kwam was niemand geïnteresseerd in zijn verhaal. Dat kon de man niet verkroppen waarna hij uiteindelijk zelfmoord pleegde."

Megens schreef ook een lied voor zijn moeder ('Groeten uit Leerdam') en de moeder van Kolmans ('Spikkellied'). Een aantal nummers gaat over dood en afscheid.

De cd 'Willemijn' wordt vrijdagavond om 20.30 uur gepresenteerd in De Gildenbond aan de Mgr. Völkerstraat 3 in Kaatsheuvel. De Tilburgse presentatie is zondag om 16 uur bij Ruimte-X aan de Telexstraat 4a.

Bron: Brabants Dagblad