Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, februari 12, 2011

Nachtbus stelt geduld jeugd op de proef

KAATSHEUVEL – De Nightliner tus­sen Tilburg en Waalwijk moet nu écht voor de zomervakantie gaan rijden. Volgens wethouder Jacques Broeders van Loon op Zand be­gint het anders een beetje een ‘be­lachelijke zaak’ te worden.’ De proef met de nachtbus is namelijk opnieuw uitgesteld. Vooral uit de gemeente Loon op Zand klinkt al jaren de roep om de Nightliner voor de jeugd die in Tilburg gaat stappen.

Lijst Loon op Zand, Pro3, CDA en VVD vroegen donderdagavond weer aandacht voor de nachtbus. Volgens de partijen was het de laat­ste tijd ‘wat stil’, terwijl de Nightli­ner vanaf 1 maart de weg op zou gaan.

Broeders (Gemeentebelangen) gaf aan dat die datum toch inderdaad niet gehaald wordt. Het streven is om nu in april te starten, maar aan het noemen van een concrete datum waagt de wethouder zich niet meer.

Vervoerder Veolia vond het sowie­so verstandiger om het project over het drukke carnavalsweekend heen te tillen. Maar ook andere ontwikkelingen zorgen ervoor dat nog niet alles klaar is voor de start van de Nightliner. Zo maken de be­trokken partijen als Veolia, politie en gemeenten nog nadere afspra­ken over de (sociale) veiligheid in en rond de nachtbus. In ieder ge­val zal bij ernstige incidenten, bij­voorbeeld mishandeling of bedrei­ging, de proef onmiddelijk worden gestaakt. Om veiligheidsredenen mogen maximaal 75 passagiers mee in de bus. Ook reist bij elke rit een beveiliger mee.

De gemeente Waalwijk moet ook nog een definitieve keuze maken over de halteplaatsen die de bus aandoet. In ieder geval staat al wel vast dat de Nightliner gaat stop­pen bij de haltes Tilburg-Noord, busstation Loon op Zand, de Horst nabij de Europalaan in Kaatsheuvel en kruispunt Sprang-Oosteind.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster

1 Comments:

Blogger maus said...

Politiek! Ik zou zeggen schaam je het wordt nu toch tijd om stevig druk te zetten en de proef te realiseren.......

13 februari, 2011  

Een reactie posten

<< Home