Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, februari 20, 2011

DESK rukt op naar vierde plek

Schijndel – De grote vraag van de meegereisde supporters was of DESK de goede vorm van vorige week tegen Juliana ’31 uit Malden vast kon houden tegen Schijndel. De voortekenen waren niet best, want er stond een snerpende koude wind over het veld in Schijndel.

DESK, dat van start ging zonder de geschorste Mark Klijn begon fel aan de ontmoeting tegen de hekkensluiter. In de eerste minuten kregen beide ploegen kansen. Maar het was Thom van Santbergen die de gasten uit Kaatsheuvel in de 8ste minuut al op 0-1 zette.

Na het doelpunt was het echter net of de Dessers dachten dat ze te tegenstander gemakkelijk op zouden rollen. De ploeg van Van Seeters zakte na een goed kwartier dan ook helemaal weg. Vooral de spelbepalers Solmaz en Asrih speelden zwaar onder hun niveau. In de 27ste minuut schoot Bas Smulders op de lat van DESK. De bal belandde achter doelman Rini Hoevenaar die op de lijn stond. De goed leidende scheidrechter Kok zal er geen doelpunt in.

In de rust probeerde Ad van Seeters orde op zaken te stellen, maar het spel van DESK werd er niet beter op. Het was soms niet om aan te zien. De meeste van meegereisde supporters zochten massaal de kachel op. Na een driedubbele wissel en de omzetting naar de defensie van Asrih kwam er iets meer venijn in het spel van DESK. Een lange bal werd door Imdat Solmaz doorgekopt naar Jaimy Youell, die ‘koud’ in het veld stond scoorde in de 70ste minuut de verlossende treffer. Toch lieten de spelers van Schijndel hun kopjes niet hangen. Ze zochten nog feller de aanval en kregen zelfs kansen. Maar tot geluk van alles wat DESK een warm hart toedraagt bleef het 1-2.

Trainer Van Seeters was furieus na de wedstrijd. “Trainen wij nou de hele week op basketbal of rugy of op voetbal? Ik schaam me diep dat we hier zo wegkomen”. Toen de trainer na zijn kopje koffie wat bekoeld was analyseerde hij de ‘draak van een wedstrijd’. “Ik ben een trainer die graag wil winnen maar ook goed wil voetballen.

We zijn van start gegaan met de mentaliteit van: we pakken ze bij de kiel en we laten ze niet meer los. Maar als dan ziet dat de afvallende bal altijd voor de tegenstander is en Yassin zich laat aftroeven, dan voeren ze hun opdrachten niet uit. Ik heb Yassin uit zijn lijden verlost en hem teruggehaald naar de verdediging”. Volgens Van Seeters heeft Schijndel een goede ploeg die aardig kan voetballen.

“Ik hoop dat ze vandaag hun lesje hebben geleerd en volgende week tegen Deurne met het zelfde elan spelen als tegen Dongen”. Zondag komt Deurne op bezoek in Kaatsheuvel . De ploeg staat met 19 punten op de dertiende plek. DESK heeft er 25 en staat vierde. De Kaatsheuvelnaren kunnen de punten dus nog goed gebruiken.