Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 22, 2011

Drie jaar cel geëist voor mishandeling baby

LOON OP ZAND - Tegen een 33-jarige inwoner van Loon op Zand is drie jaar cel geëist voor mishandeling en poging tot doodslag van zijn baby. Het kindje werd op 9 december 2009, toen net een maand oud, voor het eerst binnengebracht bij het TweeStedenziekenhuis in Tilburg met een hematoom (blauwe plek) in zijn mond.

Het jongetje zat bovendien onder de blauwe plekken en krassen, die hij zichzelf onmogelijk kon hebben toegebracht. Drie maanden later had de baby een gebroken arm. Na onderzoek bleek hij maar liefst 24 botbreuken te hebben over zijn hele lijfje. Ook had het kindje hersenletsel.

De vader is als verdachte opgepakt. Zijn Advocaat Anker pleit voor vrijspraak. Volgens hem zijn er talloze andere mogelijke verdachten. Zijn cliënt zelf ontkent de aantijgingen, hij zou het kindje hooguit een paar keer in paniek 'geschud' hebben omdat het buiten bewustzijn leek te raken. De ouders van het slachtoffertje zijn nog steeds bij elkaar. Hun zoontje is na de tweede ziekenhuisopname onder toezicht gesteld en verblijft bij een pleeggezin. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Bron: Brabants Dagblad