Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, februari 22, 2011

Probleem doemt op voor plan dorpshart

KAATSHEUVEL – Rond het project Bruisend Dorpshart in Kaatsheu­vel is een ‘problematische situatie’ ontstaan. Het heeft te maken met de bouw van het multifunctioneel centrum Carré. Burgemeester Wim Luijendijk wil nog niet zeg­gen wat het probleem is. Hij wil eerst de gemeenteraad op de hoog­te stellen. De raad wordt donder­dag in een besloten bijeenkomst geïnformeerd over de laatste stand van zaken rond het Bruisend Dorpshart en het Accommodatie­beleid.

Het college heeft deze bijeenkomst belegd naar aanleiding van recente ontwikkelingen rond het Bruisend Dorpshart en de brief van Stich­ting Multifunctionele Centra ( SMC). De stichting, waaronder de huidigeWerft valt, is de beoog­de exploitant van het multifunctio­neel centrum Carré in het nieuwe dorpshart van Kaatsheuvel. In de bewuste brief uit SMC forse kri­tiek op de handelwijze van de ge­meente en zet ook grote twijfels bij de berekende kosten van het toekomstige Carré.

Het college roept de raad nu don­derdag bijeen. Tijdens deze bijeen­komst komt ook het onderzoeks­rapport van ICS Adviseurs aan de orde, die de exploitatie van SMC heeft doorgerekend. Wat precies de reden is van de extra vergade­ring wil burgemeester Luijendijk nog niet zeggen. Maar volgens het verslag van de agendacommissie van de raad dat in handen is geko­men van deze krant, wil hij de raad bijpraten over een nieuwe si­tuatie die is ontstaan rondom het accommodatiebeleid. Volgens het verslag is de ontstane situatie ‘pro­blematisch en heeft de nieuwe situa­tie op onderdelen vrijwel zeker conse­quenties voor het project Bruisend Dorpshart.

De raad zal zich ook moeten bui­gen over eventuele oplossingen die door het college worden aange­dragen. Nadat de raad achter geslo­ten deuren is geïnformeerd, wordt de kwestie besproken tijdens een ingelaste raadsbrede commissiever­gadering op 3 maart.

Directeur Wil van Amelsfoort van SMC zegt niet te weten waar de vergadering van donderdag over gaat. Hij heeft het officiële rapport van ICS nog niet ontvangen. Wel wil hij kwijt dat hij aanstaande woensdag een afspraak heeft met de gemeente.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen