Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, maart 11, 2011

Woede over dure kaartjes Efteling

KAATSHEUVEL - 'Absurd', 'Boycotten!' De prijs van de kaartjes van het Kaatsheuvelse pretpark De Efteling is slechts een paar euro gestegen, maar de negatieve reacties zijn talrijk.

Op de website van vooral het Brabants Dagblad als BN De Stem kwamen rond de tachtig –voor het merendeel negatieve – reacties binnen over de prijsstijging.

Drie euro duurder
De ophef ontstond omdat het park drie euro meer vraagt voor een kaartje dan vorig seizoen. De prijs is gestegen van 29 naar 32 euro. Hartje zomer kost een toegangskaartje dit jaar zelfs 34 euro.

Ook de sociale netwerksite Twitter stond na de nieuwsberichten bomvol met berichten die zich negatief over de prijsstijging uitlieten. Op nieuwssite NU.nl verscheen een cartoon van tekenaar Gerrit de Jager die Holle Bolle Gijs als bankbiljetten opzuigende attractie afbeeldde. Ook die werd op Twitter veelvuldig rondgestuurd.

Reactie Efteling
Bij De Efteling zelf hebben ze nog niet echt veel negatieve reacties binnen gekregen, laat een woordvoerder weten. "Maar het gaat pas per 1 april in", aldus de woordvoerder, "Misschien komen de reacties dan."

De Efteling schat het aantal kaartjes dat aan de kassa wordt gekocht op vijftig procent. Bij het overige deel worden de kaartjes meestal via acties aangeboden.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Ik hoorde dat het parkeren 10 euro kost, moet je eens omrekenen, pfff

11 maart, 2011  
Blogger Jacky said...

op de fiets te voet ( zeker als je in de buurt woont) of met het kaartje van 3 euro nog met de bus door heel brabant heen.

en gebruik maken van kortingsacties die komen er vast en zeker weer.

13 maart, 2011  

Een reactie posten

<< Home