Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zondag, april 03, 2011

DESK vecht zich naar linker rijtje

Redding van doelman van Deurne

Kaatsheuvel – Desk heeft op pure wilskracht thuis drie punten gepakt tegen SV Deurne. Volgens de aanhang van de thuisclub was de overwinning verdiend, de aanhang van SV Deurne vond een gelijkspel verdiend.

Ondanks dat trainer Ad van Seeters tijdens de warming-up Joost Willem Bink af zag haken met een hamstringblessure begon DESK de eerste tien minuten ijzerster aan het duel tegen de voorlaatste van de competitie in de hoofdklasse B. DESK kreeg kansen , maar de super goalie van Deurne stond de 1-0 in de weg. Hij tikte een bal van Maarten Vos en Van de Elsacker net over zijn doel. Pas in de 25ste minuut kregen de gasten de eerste kans. Het schot ging net naast het doel van Rini Hoevenaar. Uitblinker doelman Guido Budzak van Deurne hield zijn doel ook bij de inzet van Biemans en Maarten de Vos schoon. In de eerste helft kreeg Deurne twee kansen, maar beide schoten gingen langs het doen van Rini Hoevenaar. Ondanks het optisch overwicht kwam DESK niet tot scoren en was het bij rust 0-0.

Het duurde lang voordat de spelers van DESK uit de kleedkamer kwamen. Al snel bleek dat Van Seeters zijn ploeg op scherp had gezet. De inspanningen van de trainer werden in de 19e minuut uitbetaald. Imdat Solmaz bediende Yassin Asrih, die met een halve omhaal de 1-0 doelman Budzak passeerde en de 1-0 scoorde. Even later belandde de inzet van Maarten Vos op de lat.

DESK bleef goed combineren en kwam niet echt in gevaar. Deurne kreeg echter heel wat tegenslagen te verwerken. Uitblinker Bart van Schijndel kwam tijdens een duel verkeerd op de grond terecht en moest afgevoerd worden naar het TweeSteden zieken huis in Tilburg waar bleek dat zijn arm uit de kom was. In de 34ste minuut kreeg Bouwma rood van scheidsrechter Zeeman uit Sneek en moest Deurne met tien man verder. Ondertussen had DESK, Deurne al lang de genadeklap uitgedeeld moeten hebben. Zowel de ingevallen van Santberger had de 2-0 op de schoen, maar hij verzuimde het definitieve lot over Deurne te bezegelen. Het bleef bij 1-0. DESK gaat daardoor met 30 punten naar het linker rijtje en Deurne blijft met 23 punten op de voorlaatste plaats.

Trainer Ad van Seeters was vooral tevreden over het spel in de tweede helft. “In de eerste helft laten we het liggen en het ontbreekt aan de eindpass. Het ontbrak aan de voortzetting maar we verdiende echt te scoren”. Volgens de trainer haalde de thuisclub onvoldoende rendement uit het spel. Over de tweede helft was de trainer dik tevreden: “Je zag de ‘over mijn lijk mentaliteit’ en de onberekenbare Asrih scoort dan op een schitterende wijze”. Volgens van Seeters werkt de druk bij thuiswedstrijden ‘verlammend’. “Vandaar dat ik de hele week niet over Deurne gesproken heb”.

Volgende week gaat DESK naar Papendrecht.