Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

vrijdag, april 01, 2011

Dorpshart lijdt niet onder perikelen WSG’

KAATSHEUVEL – Het plotselinge ver­trek van directeur Peter Span en de onzekere financiële positie van woningcorporatie WSG hebben geen negatieve gevolgen voor het project Bruisend Dorpshart in Kaatsheuvel. Dat is in ieder geval de verwachting van Jacques Broe­ders (Gemeentebelangen, Brui­send Dorpshart). „ Er liggen duide­lijke afspraken, die niet gemaakt zijn met de persoon Peter Span, maar metWSG.”

De combinatieWSG, Heijmans en Proper-Stok is de beoogde bouwer van het nieuwe dorpshart in Kaats­heuvel met onder meer een nieuw gemeentehuis, horeca, woningen en mogelijk een nieuw multifunc­tioneel centrum Carré.

Deze week maakteWSG het terug­treden van directeur- bestuurder Peter Span bekend, die zeventien jaar bij de woningcorporatie heeft gewerkt. Het bedrijf wil niet veel kwijt over de reden van het plotse­linge afscheid van de Kaatsheuvel­se directeur, de waarschijnlijk moeilijke financiële positie van de corporatie en de voortgang van al lopende projecten.

Wethouder Broeders zegt geen sig­nalen te hebben gekregen dat WSG nu op de rem trapt bij het project Bruisend Dorpshart. Als eerste staat de bouw van de nieu­we wijk Branderhof op het pro­gramma. Het werk zou rond de zo­mervakantie starten. De corpora­tie gaat nog altijd van die planning uit, stelt een woordvoerder van WSG.

Volgens hem loopt de verkoop van de veertig woningen van Bran­derhof goed, zonder aantallen te noemen. Eerder gaf de corporatie aan haar bouwtempo bij projecten aan te passen aan de vraag en pas te gaan bouwen als 70 procent van de woningen verkocht is.

De gemeente is overigens nog in overleg met WSG, omdat Loon op Zand zelf worstelt met de kosten en ambities van het project Brui­send Dorpshart en mogelijk de plannen voor het multifunctio­neel centrum (Carré) wil aanpas­sen.

Na het vertrek van Span lijkt Peter Ruigrok de voornaamste kandi­daat voor het interim-directeur­schap bijWSG. De woningcorpora­tie uit Geertruidenberg bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd. Ruigrok beschikt over een uitge­breide ervaring in de vastgoedwe­reld. Zo was hij samen met Peter Noordanus, de huidige burgemees­ter van Tilburg, bestuursvoorzitter van vastgoedbedrijf AM. De nieu­we interim-directeur moet zich on­der meer richten op de ‘continuï­teit en financiële positie’ van WSG.

Voorlopig neemt voorzitter Frank Staal van de Raad van Commissa­rissen de honneurs van Span waar.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Michel Koster