Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

woensdag, maart 30, 2011

Gezocht: vrijwilligersorganisaties voor een award

Persbericht

Meld nu organisaties aan voor het ‘Lokaal compliment 2010’
Vanaf vandaag is het mogelijk om vrijwilligersorganisaties aan te melden voor het Lokaal compliment 2010. Weet u een organisatie, club of vereniging die het verdient om in het zonnetje gezet te worden, geef deze op via www.loonopzand.nl of www.rabobank.nl/delangstraat

Met de uitreiking van het Lokaal compliment willen de gemeente Loon op Zand en de Rabobank De Langstraat hun waardering uitspreken voor het waardevolle werk dat vrijwilligersorganisaties in de gemeente verrichten.

Europees Jaar van de Vrijwilligers – vier awards
De gemeente heeft ervoor gekozen om dit jaar voor de uitreiking aan te sluiten bij het Europees Jaar van de Vrijwilligers. Bij deze uitreiking horen vier verschillende awards, de Competentieaward, Verbindingsaward, Innovatieaward en de Passieaward.
Competentie- Verbindings- en Innovatieaward

Voor de nominaties voor de Competentie- Verbindings- en Innovatie-award vragen we inwoners van de gemeente (en dan met name vrijwilligers) om organisaties op te geven. Dit kan tot en met 21 april via www.loonopzand.nl of www.rabobank.nl/delangstraat

Passie-Award
De Passie-award wordt uitgereikt aan twee individuen: de vrijwilliger en jeugdvrijwilliger van het jaar.
Hiervoor zijn inmiddels alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Loon op Zand aangeschreven. Alleen deze organisaties kunnen mensen aandragen voor de Passie-Award.
Selectieprocedure Wanneer alle inzendingen binnen zijn, selecteert een commissie onder leiding van wethouder Wim Aussems, drie nominaties per award. De genomineerden worden bekend gemaakt in de Duinkoerier.

Vervolgens kunnen inwoners stemmen op hun favoriete organisatie of vrijwilliger.
Meer informatie over deze awards en het opgeven van een club of vereniging kan via de websites van de gemeente en van de Rabobank.

Prijsuitreiking
De uitreiking van het Lokaal compliment 2010 en de individuele vrijwilligersprijzen vindt dit jaar plaats op 21 juni aanstaande. De plaats en het tijdstip worden te zijner tijd bekend gemaakt.