Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 28, 2011

Jonge automobilist onder invloed uit de bocht

KAATSHEUVEL - De politie behandelde in de nacht van zondag 27 maart op maandag 28 maart 2011 op de Europalaan in Kaatsheuvel. Het ging om een eenzijdig ongeval, ter hoogte van de kruising met De Run. De veroorzaker was onder invloed van alcohol.
Het ongeluk gebeurde rond 02.00 uur. De 19-jarige automobilist uit Kaatsheuvel kwam met zijn Renault Clio vanuit de richting Koningsdiep. In de flauwe bocht naar links verloor hij de macht over het stuur en raakte een verkeersheuvel. Vervolgens botste hij tegeneen lantaarnpaal aan de rechterzijde van de weg. Het voertuig op zijn kop tot stilstand op het wegdek ter hoogte kruising met Run. De verdachte klom zelf uit zijn auto, terwijl omwonenden de politie belden.

De verdachte was goed aanspreekbaar en ging per ambulance naar het ziekenhuis. De agenten hadden echter alcohol geroken bij hem, waarna hij toegaf bier te hebben gedronken in een café. In het ziekenhuis werd een hersenschudding vast gesteld. Een ggd-arts verrichtte een bloedafname vanwege het alcoholgebruik. Laboratoriumonderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut moet uitwijzen in welke mate er van alcohol sprake was.
De brandweer van Kaatsheuvel kwam ook ter plaatse om het wegdek te reinigen (o.a. olie). De kentekenpapieren van de auto zijn ingenomen vanwege de ernstige schade en opgestuurd naar RDW. De verdachte wordt, vanwege zijn medische toestand, op een later tijdstip verhoord.