Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 26, 2011

Bezoekerscentrum in De Moer mag toch open

DE MOER – De bouwvergunning voor het bezoekerscentrum bij oes­terzwammenkwekerij Ostrea in De Moer is in orde. Dat vindt de be­stuursrechter in Breda. Het cen­trum, dat na een eerdere procedure niet open mocht, mag nu wel be­zoekers ontvangen.

Buurman De Nooij verzet zich te­gen de activiteiten die de familie Jansma wil ontplooien op haar ter­rein aan de Zijstraat. Hij vocht de bouwvergunning voor het bezoe­kerscentrum vorig jaar met succes aan, met als gevolg dat het dagelijks gemeentebestuur van Loon op Zand de vergunningverlening beter moest onderbouwen.

Het probleem zat ‘ m vooral in het ‘kleinschaligheidscriterium’: recrea­tieve activiteiten bij een agrarisch bedrijf zijn toegestaan, mits ze on­dergeschikt blijven aan het agra­risch bedrijf. Er leefden twijfels of Ostrea nog wel aan die eisen zou voldoen na de uitbreiding met een bezoekerscentrum.

Aanvankelijk was er ook sprake van 10.000 bezoekers per jaar, maar de familie Jansma heeft aangegeven dat 2600 bezoekers per jaar een rea­listischer aantal is.