Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 26, 2011

Monument Leemkuilen stuit op verzet uit buurt

KAATSHEUVEL – Het is nog niet ze­ker of op het plein Leemkuilen in Kaatsheuvel een bank geplaatst wordt ter nagedachtenis aan de on­langs overleden Mark van Ree. Een aantal omwonenden ziet zo’n ontmoetingsplaats liever op een andere plek. Volgens deze bewo­ners ondervindt de buurt nu al veel last van herrie en afval van ( hang) jongeren. De initiatiefne­mers willen met het bankje de jeugd juist in een positief daglicht stellen.

Een groep Kaatsheuvelnaren is een actie gestart voor een gedenk­monument op het plein Leemkui­len. De aanleiding is triest. Begin dit jaar overleed de 17-jarige Mark van Ree aan meningokokken. De initiatiefnemers zijn onder de in­druk van de manier waarop de ve­le vrienden van Mark zich daarna gemanifesteerd hebben en nog al­tijd een grote steun zijn voor zijn ouders. De robuuste bank moet dus straks niet alleen de herinne­ring aan Mark levend houden, maar ook een positief beeld geven van de jeugd.

De gemeenteraad was donderdaga­vond vol lof over dit burgerinitia­tief en de rol van de jongeren. Wel werd er op aangedrongen om in goed overleg te gaan met omwo­nenden. Een aantal bewoners zegt zich namelijk overvallen te voelen door de plannen en vreest voor ‘ nog meer overlast door rondhan­gende jeugd’. Volgens de initiatief­nemers zijn omwonenden niet bui­ten het plan gehouden, maar wordt nu hard gewerkt om het draagvlak verder te vergroten.

Wethouder Jacques Broeders (Ge­meentebelangen) liet zich bij een eerdere overhandiging van het bur­gerinitiatief al zeer positief uit over de plannen. Donderdagavond deed hij dat opnieuw, maar de wet­houder stelde ook begrip te heb­ben voor de twijfels van omwo­nenden van Leemkuilen, die al een tijd last zeggen te hebben van herrie en afval. Mogelijk wordt daarom ook gekeken naar eventue­le alternatieve locaties voor zo’n ontmoetingsplek.

Maar voor de initiatiefnemers is de Leemkuilen echt dé plek voor de bank. Op deze plaats hielden de jongeren namelijk ook de grote herdenking, toen Mark van Ree net was overleden.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Michel Koster

6 Comments:

Blogger Unknown said...

Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat er naar 2 alternatieve lokaties wordt gekeken: De Venakker en Abraham Bloemaertstraat

29 maart, 2011  
Blogger harrie vastre said...

laat dat bankje toch daar geplaatst worden.jeugd overlast is tegenwoordig bijna overal.Meestal zijn het dezelfde die overlast veroorzaken, pak die groep aan.

01 april, 2011  
Blogger Unknown said...

Woon jij op de Leemkuilen Harrie ? Dan kun jij ze misschien aanpakken !

05 april, 2011  
Blogger Corina said...

Nou kleineboef...vraag me af wie jou betrouwbare bron is! En wat de beweegredenen zijn tot de keuze van deze 'nieuwe'lokatie's?
Persoonlijk zou het me heel gelukkig stemmen om zo een prachtige bank in mijn straat te krijgen...en de jeugd neem ik er graag bij!!!

13 april, 2011  
Blogger Unknown said...

Hoi Corina, Heb zoiets opgevangen op het schoolplein. Maar misschien moet je dan bij de gemeente aangeven dat de bank bij jou welkom is. Dat scheelt de bewoners van de Leemkuilen een hoop stress.

13 april, 2011  
Blogger Corina said...

De keuze tot plein Leemkuilen is al vele malen uitgelegd en als jij je zo betrokken voelt zou je dat ook weten.Ik begrijp de weerstand niet. Voorheen zijn er al banken verwijderd maar de jeugd bleef komen. Nu staan er ook 3 banken...
En als ik jou was zou ik niet alles geleven wat ik hoor!!!

18 april, 2011  

Een reactie posten

<< Home