Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, maart 26, 2011

Tekort van 2,2 miljoen dreigt voor het WML

LOON OP ZAND – Het Werkbedrijf Midden- Langstraat ( WML) ste­vent af op een tekort van bijna 2,2 miljoen euro. De oorzaak hiervoor is te vinden in bezuinigingen van de rijksoverheid.

Eerder verwachtte het WML zo’n 750.000 euro tekort te komen over 2011. Ook voor de jaren 2012 en 2013 verwacht WML flinke tekor­ten. Het werkbedrijf voor de ge­meenten Heusden, Loon op Zand enWaalwijk - de sociale werkvoor­ziening - kan deze tegenvaller zelf opvangen. Het heeft een ‘spaarpot’ van zo’n 5 miljoen euro. Waal­wijks wethouder Sjoerd Potters (VVD) verwacht niet dat het te­kort ook daadwerkelijk tot 2,2 mil­joen euro oploopt. Hij is voorzit­ter van het dagelijks bestuur van WML. Volgens hem verlegt WML nu de koers. „Het werkbedrijf pro­beert het inkomstenverlies deels te compenseren met hogere opbreng­sten. Onze schoonmaakafdeling groeit, maar daar zit nog meer rek. En ik sluit niet uit dat we joint ven­tures aangaan met bedrijven. Dat is voor WML ook profijtelijk. We hebben al één zo’n overeen­komst.” Omdat WML tijdig is be­gonnen met bijsturen, verwacht Potters dus dat het verlies minder groot zal zijn. Hoe hoog het tekort wel uitvalt, kan hij niet aangeven.

Potters verwacht niet dat de in­komsten vanuit het Rijk op de lan­gere termijn weer toenemen of de bezuinigingen teruggedraaid wor­den. Toch ziet hij de financiële toe­komst van WML niet somber in. „Er komt een fusie aan met de so­ciale dienst van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waal­wijk. Dat levert zoveel rendement op - aan minder kosten - dat die nieuwe organisatie de bezuinigin­gen vanuit het Rijk moet kunnen opvangen, aldus Potters.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Johan van Grinsven