Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

maandag, maart 28, 2011

Geslaagde jongerenparty ‘Total Loss’ in Crossroads


Foto:
Teun (tweede van links) en Sjoerd (derde van links) hebben enorm genoten van de eerste editie van ‘Total Loss’. (Foto: Hein Siebers)

KAATSHEUVEL - Teun Siebers (15) en Sjoerd Sterk (17) uit Kaatsheuvel kijken met een voldaan gevoel terug op het door hen georganiseerde feest ‘Total Loss’, afgelopen zaterdag in het Kaatsheuvelse jongerencentrum Crossroads. “De eerste editie meteen al 125 bezoekers, dat is een geweldige opkomst. Wij gaan hier zeker mee door.”

Het initiatief voor deze nieuwe activiteit komt van Marlie Michiels, de moeder van Teun. Haar twee tienerzonen hebben een grote club vrienden en vriendinnen die graag een feestje bouwen. De jongeren komen regelmatig bij haar thuis over de vloer, maar voor grotere party’s wijken ze uit naar Hank of Raamsdonksveer. “Een gemiste kans”, aldus Marlie, “want er staat in Kaatsheuvel een stoer jongerencentrum dat speciaal voor deze doelgroep gebouwd is.”
Zij besloot in februari samen met Teun en zijn vriend Sjoerd in gesprek te gaan met Crossroads. “We kregen meteen alle vrijheid van het team van Clubcross om op hun vaste zaterdagavond een nieuwe activiteit te starten”, vertelt Marlie. “We hebben gekozen voor de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar, omdat onze ervaring is dat die groep elkaar goed verdraagt. Teun, Sjoerd en Ricardo Stip mochten zelf de muziek en het licht verzorgen. Posters waren amper nodig, want via sms en Hyves wisten de jongens binnen no time een hoop jeugd op te trommelen.”

Motiverend

Ine Dame, eindverantwoordelijke van Clubcross, is heel blij met het initiatief. “Veel mensen hebben een vertekend beeld van Crossroads; dat het alleen voor kleine kinderen is of voor liefhebbers van hardrock en metal. We hebben van alles geprobeerd voor tieners, maar er kwam bijna niemand op af. Ook voor onze vrijwilligers is zo’n gezellige en drukbezochte avond bijzonder motiverend.”
Marlie heeft er alle vertrouwen in dat de activiteit een succes wordt. “In het begin van de avond was het nog even aftasten, maar later zat de stemming er goed in. Ik vind het fantastisch om te zien dat verschillende groepen jongeren elkaar op deze manier weten te vinden.”

Foto’s en filmpjes

In overleg met de vrijwilligers van Clubcross zijn alvast vier nieuwe data vastgelegd voor ‘Total Los’: 16 april, 14 mei, 11 juni en 9 juli. Wie benieuwd is naar foto’s en filmpjes van de eerste editie, kan terecht op de speciale Hyves-pagina www.totalloss.hyves.nl.