Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

dinsdag, maart 29, 2011

Inwoners positief over leefbaarheid

Kaatsheuvel - Inwoners van de gemeente Loon op Zand zijn positief over de leefbaarheid in hun buurt.
Dit blijkt uit het de resultaten van het onderzoek naar de leefbaarheid in de gemeente Loon op Zand.

Gemiddeld gaven inwoners een 7,6 voor de algehele leefbaarheid in de buurt waarin zij wonen.

Het onderzoek naar de leefbaarheid in de gemeente is gehouden in opdracht van
woningcorporatie Casade en de gemeente Loon op Zand onder ruim 1.100 inwoners.
De kwaliteit van de eigen woning en de woningen in de buurt krijgen hoge scores. Ook de afwezigheid van overlast van activiteiten en het veiligheidsgevoel overdag kregen hoge scores. De speelvoorzieningen daarentegen scoren (evenals in 2008) een 5,9. Het parkeergedrag wordt eveneens niet hoog gewaardeerd.

Onderzoeksrapport
Het onderzoeksrapport biedt op buurt- en gemeenteniveau inzicht in wat inwoners van hun fysieke en sociale woonomgeving vinden. De resultaten uit het onderzoek geven inzicht in de gevoelens en ervaringen van bewoners. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt voor concrete acties om de leefbaarheid in de gemeente Loon op Zand te verbeteren. Dit in samenhang met andere informatie, bijvoorbeeld verkregen door de wijkcoƶrdinatoren. Samen met bewoners en betrokken instellingen wordt hier invulling aan gegeven, zodat bewoners hun eigen woonomgeving als prettig blijven ervaren, zich betrokken voelen en iedereen mee kan doen in de samenleving. Betrokken instellingen zijn de politie, welzijnsorganisatie Triangel/de Twern en Casade(allen betrokken bij samenwerken aan de wijk). Zij nemen de resultaten mee in hun werk. Binnen de gemeente zijn met name medewerkers van de afdelingen Infra, Maatschappij & Veiligheid, Ruimtelijke Ontwikkeling en Vergunningen & Handhaving met de uitkomsten aan de slag.