Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 21, 2011

‘Dubbelleven partner leidde leidde tot dood Heidy Goedhart

KAATSHEUVEL – De 35-jarige part­ner van de Kaatsheuvelse Heidy Goedhart leidde wellicht een dub­belleven; hij zou er volgens bron­nen een of meerdere vriendinnen op hebben nagehouden. De recher­che die het onderzoek leidt, houdt er rekening mee dat in dat dubbel­leven een motief ligt voor de ge­welddadige dood van Goedhart, in december 2010. Daarover hebben rechercheurs recent onder meer ge­sproken met directe vrienden van Goedhart en haar partner.

Heidy Goedhart (34) werd van 18 op 19 december zwaargewond aan­getroffen in de achtertuin van haar woning aan De Eem in Kaats­heuvel. Ze was samen met haar vriend naar een playbackshow in Ons Café geweest; hij was eerder naar huis gegaan om de oppas af te lossen, zij volgde later. Toen ze thuiskwam, werd ze mishandeld. Hulpverleners probeerden haar nog te redden, maar ze overleed aan haar verwondingen.

Aanvankelijk hield ‘Kaatsheuvel’ het erop dat Goedhart bij haar thuiskomst inbrekers had overlo­pen, die haar vervolgens het zwij­gen hadden opgelegd. Op 2 maart van dit jaar werd echter de partner van Goedhart aangehouden, met wie ze twee kinderen had.

Dat de partner ineens de hoofdver­dachte was, leidde tot een zware schok in het carnavalsleven van Kaatsheuvel, waar beiden zeer ac­tief in waren. Met name in carna­valsvereniging De Gietkoppen kwam de klap hard aan.

De recherche ondervroeg enkele hechte vrienden van het stel re­cent tijdens een besloten gesprek. De onderzoekers wilden meer te weten te komen over het sociale le­ven van Goedhart en haar partner, en over de vraag wat er die fatale avond aan de dood van Goedhart voorafging. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie be­vestigt dat tijdens dat gesprek over ‘een dubbelleven van de verdachte als mogelijk motief’ is gesproken. Verder wil ze niets kwijt.

Ook advocaat Van Gils onthoudt zich van commentaar. „Ik heb de verslagen van dat gesprek of ver­hoor ook nog niet gezien. Het eni­ge wat ik kan zeggen, is dat mijn cliënt ten stelligste ontkent iets met de dood te maken te hebben.” In Kaatsheuvel blijft het gonzen van de geruchten. Zo zouden Goedhart en haar parher die be­wuste avond ruzie hebben gehad in Ons Café. Dat klopt echter niet, zegt een van de mensen die er die decemberavond bij was.

De verdachte moet voor halverwe­ge juni weer voor de rechter ver­schijnen. Die beslist dan of hij lan­ger vastgehouden moet worden of niet.

Bron: Brabants Dagblad Auteur Rik Goverde