Kaatsheuvel

Verzameld nieuws uit Kaatsheuvel Disclaimer: Teksten en/of foto's van deze weblog mogen niet worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotocopie, of op welke andere wijze. Nederlandse Vereniging voor Journalisten 13641

zaterdag, mei 21, 2011

‘ Gered Gereedschap’ in Loon op Zand heropend


Terwijl wethouder Aussems toekijkt schrijft Marleen van Duijnhoven het gewicht op de kisten die verscheept gaan worden

KAATSHEUVEL – Tijdens de herope­ning van Gered Gereedschap aan de Koningin Emmastraat in Kaats­heuvel gistermiddag, waarde de geest van oprichtster Mien Balvers nog rond. Na het uitvallen van Mien had er bijna niemand meer rekening mee gehouden dat Gered Gereedschap in Loon op Zand voort zou blijven bestaan.

Gisteren presenteerden dertien vrijwilligers en hun vijf bestuursleden trots het verbouwde pand en werden kis­ten gereedschap voor Siërra Leon­ne door wethouderWim Aussems en directeur van Gered Gereed­schap Nederland, Marleen van Duijnhoven, dichtgeschroefd. „Mien heeft Gered Gereedschap Loon op Zand in heel Nederland op de kaart gezet. Maar u heeft het prima voor elkaar”, complimen­teerde Van Duijnhoven de nieuwe voorzitter Stephan Ansems.

Het pand aan de Emmastraat heeft een grondige metamorfose ondergaan. Zo is er een nieuwe keuken en is er een wand gesloopt waardoor al­les overzichtelijker is geworden. „Maar wij kunnen best nog men­sen gebruiken. Desnoods bouwen we er een verdieping bovenop”, luidde de oproep van Van Duijn­hoven. Ze had nog een bloemetje voor Hennie van den Broek, die de taak Mien Balvers in eerste in­stantie over had genomen.

Bron: Brabants Dagblad Auteur: Jan in 't Groen